Perović: Dijaspora nesebično pomogla Crnoj Gori

"Brojni pojedinci velikog srca i snažnog patriotskog osjećaja poslali su veliku pomoć svojoj Crnoj Gori", ističe Perović
1716 pregleda 3 komentar(a)
Milenko Perović, Foto: Savo Prelević
Milenko Perović, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Savjeta za saradnju sa dijasporom - iseljenicima, Milenko Perović, zahvalio se u ime Savjeta dijaspori na mnogobrojnim donacijama Crnoj Gori.

"Od kada su uvedene prve mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa u Crnoj Gori, crnogorska dijaspora, odnosno, dijaspora Crne Gore pokazala je visoko humanu spremnost da nadležnim organima, medicinskoj struci, kao i građanima Crne Gore istinski i nesebično pomogne u toj borbi. Gotovo da nije bilo dana da se u crnogorskim medijima ne pojave vijesti o tome kako je naša dijaspora sa svih strana svijeta pružala i još uvijek pruža podršku i konkretnu pomoć svojoj matičnoj domovini u izuzetno visokim novčanim donacijama, kao i u prijeko potrebnoj medicinskoj opremi. Na ovaj upečatljivi način dijaspora je još jednom pokazala čvrstu i neraskidivu povezanost s matičnom državom, ali i veliki ljudski karakter koji se najupečatljivije pokazuje u vremenima krize i ugroženosti zdravlja i opstanka naših ljudi. Brojni pojedinci velikog srca i snažnog patriotskog osjećaja poslali su veliku pomoć svojoj Crnoj Gori. Veliki broj organizacija koje okupljaju našu zajednicu u raznim zemljama svijeta, iako i sami pogođeni pandemijom, vrijedno su radili na sakupljanju donacija među svojim članstvom", navodi Perović.

Ističe daje Vlada donijela promišljene i agilno sprovođene mjere.

"U ime Savjeta za saradnju sa dijasporom osjećamo potrebu da se zahvalimo svim pojedicnima, udruženjima i organizacijama naše dijaspore i naših iseljenika u svijetu koji su ovih dana na račun Nacionalnog koordionacionog tijela za zarazne bolesti uputili svoje donacije. U ime predstavnika dijaspore u Savjetu za saradnju s dijasporom, kao i udruženja i zajednica koje predstavljamo, izražavamo uvjerenje da se država Crna Gora, sa svim svojim organima i u saradnji s medicinskom strukom, ponijela izuzetno odgovorno u borbi na suzbijanju i sprječavanju širenja koronavirusa u Crnoj Gori. Pravovremenim, promišljenim i agilno provođenim mjerama koje je Vlada Crne Gore uvela prije registrovanja prvog slučaja zaraze u Crnoj Gori, država je znatno olakšala posao medicinskim radnicima na kojima je u ovom trenutku veliki teret, a građanima osnažila uvjerenje da nijesu sami ni prepušteni sebi u ovom teškom vremenu. U danima koji dolaze, našoj Crnoj Gori, svim njenim građanima i svim našim ljudima ma đe bili u svijetu želimo svu sreću i dobro zdravlje. Budimo disciplinovani, poštujmo struku i preporuke stručnjaka. Jedino disciplinom možemo dati svoj doprinos pobjedi nad najvećim problemom 21 stoljeća", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: