Demokrate: Radnici Bemaxa i Genexa u autobusu bez zaštitne opreme i propisane distance

"izražavamo nadu da se ostale firme ne ponašaju kao Bemax i Genex, te da poštuju mjere i prije svega štite živote svojih zaposlenih"
16662 pregleda 79 komentar(a)
Prevoz radnika, Foto: Screenshot
Prevoz radnika, Foto: Screenshot

Demokratska Crna Gora poslala je video snimak na kojem se vidi autobus pun radnika koji se prevoze bez maski, rukavica i bez bilo kakve obavezne zaštitne opreme i propisane fizičke distance.

Kako tvrde u pitanju su radnici preduzeća Bemax i Genex.

"S obzirom na to da u Crnoj Gori ima 2.500 građevinskih firmi, te da je oko 14.000 radnika zaposleno u sektoru građevinarstva, mi, iz Demokratske Crne Gore, izražavamo nadu da se ostale firme ne ponašaju kao Bemax i Genex, te da poštuju mjere i prije svega štite živote svojih zaposlenih", navodi se u saopštenju Demokrata.

Tvrde da policija ne smije da ih sankcioniše prilikom grubog kršenja propisanih mjera.

"Da stvar bude gora, radnika je u autobusu toliko da, što bi se narodski reklo, stoje kao sardine, što znači da se na relativno malom prostoru našao veliki broj ljudi bez zaštitne opreme, a što je po navodima medicinskih stručnjaka, najpogodnije tlo za širenje zaraze. Takođe, važno je napomenuti da je taj autobus prošao praktično kroz centar Podgorice i da nije postojala šansa da izbjegne policijsku patrolu. Međutim, budući da se radi o radnicima Bemax-a i Genex-a, i ako ih je patrola policije vidjela, nije smjela reagovati jer je šef pomenutih firmi šef njihovog šefa. Nažalost, ovakvim činjenjem, koje policija ne smije da sakncioniše, krše se apsolutno sve propisane mjere, a radnici su izloženi najvećem riziku od zaraze infekcijom Covid19".

Bonus video: