Crnogorski sudovi donirali 50.000 eura za borbu protiv COVID-19

„Ovim činom, sudije i zaposleni u crnogorskim sudovima osim solidarnosti, poslali su poruku državi i građanima dasu zajedno u borbi protiv ove pošasti“, poručila je Medenica
2088 pregleda 6 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević

Sudije i zaposleni u crnogorskim sudovima, od martovskih zarada, donirali su Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti 50 hiljada eura za borbu protiv COVID-19, saopšteno je iz Vrhovnog suda Crne Gore.

Od tog iznosa, zaposleni u Vrhovnom sudu donirali su 14 hiljada eura.

Svih 19 sudija Vrhovnog suda, uključujući predsjednicu Vesnu Medenicu, odvojili su za ovu namjenu polovinu mjesečne zarade, dok su ostali zaposleni uplatili iznose u skladu sa svojim mogućnostima.

Medenica se zahvalila predsjednicima svih sudova što su se odazvali njenom pozivu i na taj način pokazali profesionalnu ozbiljnost i humanu dimenziju, kao nosioci sudijske funkcije.

„Ovim činom, sudije i zaposleni u crnogorskim sudovima osim solidarnosti, poslali su poruku državi i građanima dasu zajedno u borbi protiv ove pošasti“, poručila je Medenica.

Podsjetimo, predsjednica Vrhovnog suda je sredinom marta uputila apel predsjednicima sudova da, donacijom dijela svojih zarada, pomognu u borbi protiv Korona virusa.

Bonus video: