Uz obalu mora u Tivtu isplivale fekalije

Mirnu morsku površinu u jutarnjoj bonaci na potezu od Porto Montenegra na jugu do crkve Svetog Roka u Donjoj lastvi na sjeveru, u manjoj ili većoj mjeri prekrivale su karateristične mrlje, kakve se formiraju prilikom dospijevanja neprerađene veće količine fekalnih kanalizacionih voda u more
5734 pregleda 1 komentar(a)
Mulj isred crkve svetog Roka, Foto: Siniša Luković
Mulj isred crkve svetog Roka, Foto: Siniša Luković

More uz obalu tivatskih naselja Seljanovo i Donja Lastva juče ujutro bilo je prekriveno mrljama od izlivanja fekalne kanalizacije.

Mirnu morsku površinu u jutarnjoj bonaci na potezu od Porto Montenegra na jugu do crkve Svetog Roka u Donjoj lastvi na sjeveru, u manjoj ili većoj mjeri prekrivale su karateristične mrlje, kakve se formiraju prilikom dospijevanja neprerađene veće količine fekalnih kanalizacionih voda u more.

Danas u tivatskog naselja Seljanovo
Danas na obali tivatskog naselja Seljanovo(Foto: Siniša Luković)

Posebno ružno stanje bilo je u moru pred bivšim Domom Vojske – sada upravnom zgradom Porto Montenegra na Seljanovu i rivom do zgrade Jedriličarskog kluba „Delfin“, ali je daleko najteža situacija i najveće zagađenje evidentirano u Donjoj Lastvi gdje je more u mandraću pred crkvom Svetog Roka bilo bukvalno žute i blatnjave boje.

O incidentu su građani obavijestili Komunalnu inspekciju Opštine Tivat, pa su inspektori odmah izašli na teren i obišli cijelu obalu od gradsjjke rive Pine i kroz Porto Montenegro do Seljanova i Donje Lastve, ali nisu uspjeli da pouzdano uzvrde izvor i izazivača izlivanja kanalizacije.

Situacija se popravila u popodnevnim satima kada je počeo da duva jugozapadni vjetar pa su valovi postepeno razbili mrlje od zagađenja.

Bonus video: