KCCG: Pozivom na besplatan broj hronični pacijenti koji nemaju koronavirus mogu da se konsultuju s ljekarima

Radno vrijeme Call centra će biti svakog radnog dana od 11h do 14h, a pozivi su ograničeni na pet minuta.
12581 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.04.2020. 17:26h

Od utorka, 21. aprila, Klinički centar Crne Gore (KCCG) hroničnim pacijentima (nije namijenjen pacijentima sa infekcijom koronavirusom) nudi mogućnost direktnog telefonskog kontakta sa specijalistima i subspecijalistima, saopšteno je danas iz KCCG.

Iz KCCG su kazali da pozivom na besplatan broj 1622, koji je obezbijedila kompanija M-tel, hronični pacijenti mogu da se konsultuju sa ljekarima iz endokrinologije, gastroenterologije, hematologije, reumatologije, urologije, neurologije, otorinolaringologije (ORL), oftalmologije i kardiologije.

Radno vrijeme Call centra će biti svakog radnog dana od 11h do 14h, a pozivi su ograničeni na pet minuta.

"Klinički centar Crne Gore u saradnji sa kompanijom M-tel pokreće veoma važan projekat za sve naše pacijente. Naime, u vremenu kada smo svi fokusirani na liječenje pacijenata koji su zaraženi koronavirusom, dakle Kovid 19 pozitivnim pacijentima, ne smijemo i ne možemo da zapostavimo naše druge pacijente" kazao je dr Jevto Eraković, direktor KCCG.

On je dodao da je KCCG od pojave epidemije u Crnoj Gori redovno zbrinjavao onkološke pacijente kao i sve pacijente sa hitnim stanjima.

Naglasio je da su kod onkoloških pacijenata sprovođene i sprovode se dijagnostičke i terapijske procedure redovno bez zastoja.

"Zahvaljujući našim prijateljima iz kompanije M-tel, pokrećemo novi servis za 1622, preko kojeg će svi naši pacijenti imati priliku da dobiju konsultacije od određenog broja specijalista. Dakle, ovaj servis ne omogućuje liječenje pacijenata, već isključivo konsultaciju", pojasnio je Eraković.

On je poručio da žele da omogućimo pacijentima da, ukoliko imaju bilo kakvu nedoumicu oko svoje terapije, ili ako žele da postave pitanje doktorima vezano za njihovo oboljenje i njihovo stanje, to mogu uraditi i dobiti povratnu informaciju, odnosno, savjet specijalista u trajanju maksimalno od pet minuta.

Eraković je pozvao sve pacijente da iskoriste ovu mogućnost kao i da poštuju predviđenu proceduru.

"Ove pozive da iskorišćavaju i koriste isključivo oni pacijenti kojima je potrebno, dakle ovaj servis ne može, još jednom da ponovim, zamijeniti pregled, ali može učiniti dostupniji savjet naših doktora. Ovo jeste, u ovoj situaciju u kojoj se svi nalazimo, novi iskorak KCCG u kojem želimo da budemo još bliži našim pacijentima i nadam se da će ovaj servis u narednim danima pokazati svoju punu opravdanost", kazao je Eraković apelujući na pacijente da pokažu strpljenje kako bi zajedničkin naporima napravili kvalitetnu i efikasnu platformu.

Iz KCCG je saopšteno da podrškom ovog projekta kompanija M-tel želi i na ovaj način da da svoj doprinos KCCG i čitavom društvu.

"Ovo je na žalost jedna od prilika do koje nismo željeli da dođe, da se borimo protiv pandemije, ali pokazala je i obaveze svih organizacija uključujući i našu da doprinose da prođe što lagodnije za naše građane", kazao je Milivoje Cerović, direktor Sektora za markenting, prodaju i brigu o korisnicima kompanije M-tel.

"Ovoga puta smo sa KCCG uspjeli da realizujemo Call centar broj 1622. Do sada je kompanija M-tel uspjela da da više donacija KCCG i čitavom zdravstvu. Pomenuću još jedan put našu čuvenu telemedicine, koja je označila novu prekretnicu u čitavom zdravstvu u Crnoj Gori", kazao je Cerović.

On je poručio da broj 1616, koji je doniran Institutu za javno zdravlje.

"Nešto što posebno želim, jeste da se zahvalim svim našim kolegama iz branše, počev od Agencije za elektronske komunikacije drugim kompanijama, Crnogorskom Telekomu, Telemahu i Telenoru, kao i Logate kompaniji, koji su i ovoga puta omogućili da ovi pozivi budu besplatni za sve korisnike u ovom periodu", rekao je Cerović.

On je dodao da to dokazuje da čitava branša brine o društvu.

"To je jako važno za sve nas, da shvatimo da moramo uvijek vraćati dug, koje je naše društvo učinilo prema našim kompanijama. Nešto što je jako važno, ovoga puta posebno želimo da se u ime kompanije M-tel zahvalimo zdravstvenim radnicima Crne Gore i svima onima koji su na prvoj liniji fronta koji se bore sa pandemijom", istakao je Cerović zahvaljujući se, takođe, svim kolegama u njihovim poslovnicama, tehničarima na terenu, koji, kako je kazao omogućavaju da sve funkcioniše besprekorno sa veoma velikim naporima i da sve ono što rade za sada omogućava da država funkcioniše nesmetano u oblasti telekomunikacija.

Bonus video: