UCG: Etičke odluke u vezi Lakićević-Đuranović još nisu stigle

Predsjednik Etičkog komiteta poslao odluke prošlog utorka, CGO ih dobio, sa UCG tvrde da nemaju poštu
849 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Rektorata Univerziteta Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Zgrada Rektorata Univerziteta Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Etički komitet je odluke u slučaju profesorice Pravnog fakulteta Bojane Lakićević-Đuranović poslao prije više od nedljeju, sa Univerziteta Crne Gore tvrde da one još nisu stigle na njihovu adresu.

Prošlog utorka objavljene su odluke Etičkog komiteta, u kojima se navodi da je profesorica u dva slučaja direktno plagirala rad svoja dva studenta, dok u još tri primjera odluka o kršenju akademskog integriteta nije mogla biti donijeta zbog nepotpune dokumentacije.

Na adresu Centra za građansko obrazovanje (CGO), potvrđeno je “Vijestima” u toj NVO, poštom su krajem prošle sedmice stigle odluke Etičkog komiteeta.

Nakon što je Etički komitet na sajtu Ministarstva prosvjete prošlog utorka objavio odluke za Lakićević Đuranović, sa UCG je rečeno da će se tim slučajem baviti nakon što dobiju odluke sa obrazloženjem.

„UCG nije dobio Odluku Etičkog komiteta“, saopšteno je juče „Vijestima“ iz ustanove na čijem je čelu rektor Danilo Nikolić.

Međutim, iz Etičkog komiteta poručuju da su tu obavezu odmah ispunili.

“Odluke Etičkog komiteta, koje su predmet Vašeg interesovanja, poslate su UCG 7. aprila”, kazao je za “Vijesti” njegov predsjednik, profesor doktor Bogdan Ašanin.

Inicijativu za pokretanje postupka kršenja akademskog integriteta protiv Lakićević Đuranović pokrenuo je CGO.

Ragujući na odluke Etičkog komiteta, Lakićević Đuranović je ranije kazala da su u postupku povrijeđena njena ljudska prava, ali i da nije prihvaćen nijedan dokaz koji je dostavila. Takođe je ocijenila da predstavnici CGO vrše pritisak na sve institucije sistema i da oni donose presudu umjesto nadležnih organa.

Bonus video: