Ne zna se kada će proraditi natkriveni bazen "Morače"

Kada je počelo natkrivanje bazena, 12. decembra 2016. godine, najavljeno je da je rok završetka radova 300 dana, odnosno oktobar prošle godine
68 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2018. 12:07h

Građani još ne mogu da koriste bazen u sklopu Sportskog centra „Morača”, jer je u toku tehničkog pregleda izvedenih radova na natkrivanju uočeno da su potrebni dodatni radovi.

Kako je „Vijestima” saopšteno iz preduzeća “Sportski objekti”, predviđeni radovi “nijesu vezani za sami projekat natkrivanja bazena”.

“Radi se o zamjeni podloge ugradnjom antibakterijske podloge. Kao i nove PVC podloge i ti radovi su pri kraju. Naznačene radove je bilo potrebno izvesti iz razloga obezbeđenja kvaliteta i ispravnosti bazenske vode”, navodi se iz preduzeća.

Nijesu odgovorili na pitanje “Vijesti” kada će biti otvoren bazen.

“Kako nam je potpuni komfor, bezbjednost i visok standard za naše građane, odnosno buduće korisnike bazena na prvom mjestu, kada je u pitanju realizacija ovog projekta, smatramo da brzina ne smije biti nauštrb kvaliteta i da ćemo poštovati sve preporuke i standarde kako bi bazen svojim kvalitetom zadovoljio potrebe korisnika i kao takav stavljen na raspolaganje građanima”, naveli su iz preduzeća.

Kada je počelo natkrivanje bazena, 12. decembra 2016. godine, najavljeno je da je rok završetka radova 300 dana, odnosno oktobar prošle godine.

Direktor preduzeća „Sportski objekti” Vojislav Marković ranije je najavio da će Podgoričani od polovine decembra 2017. moći da koriste zatvoreni bazen.

Pored toga, ni radovi nijesu koštali koliko je prvobitno bilo najavljeno.

Investicija je bila ugovorena na 1.957.812 eura, međutim iz Glavnog grada je pred kraj prošle godine, saopšteno da će biti za skoro 160.000 eura skuplja, odnosno da će konačna vrijednost biti 2.156.626,60 eura.

Iz Glavnog grada su naveli da su dodatna ulaganja bila potrebna “zbog implementacije najsavremenijih rješenja po najstrožijim standardima, uz najmoderniju opremu i unaprjeđenje termo-tehnike”.

Izvođač radova na natkrivanju bazena bila je firma “Neimar inženjering”.

Galerija

Bonus video: