Katić i Samardžić: Svaki dom je hram, ako se iskreno molite

„Vaskrs čekamo i slavimo u teškim uslovima pandemije koronavirusa, koji drži u strahu i neizvjesnosti cijeli svijet, ali to ne može oduzeti radost Hristovog Vaskrsenja i vjeru u život koji pobjeđuje"
712 pregleda 0 komentar(a)
Katić i Samardžić, Foto: Opština Herceg Novi
Katić i Samardžić, Foto: Opština Herceg Novi

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i predsjednik skupštine ove opštine Nikola Samardžić čestitali su Vaskrs svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti i crkvenim velikodostojnicima.

„Vaskrs čekamo i slavimo u teškim uslovima pandemije koronavirusa, koji drži u strahu i neizvjesnosti cijeli svijet, ali to ne može oduzeti radost Hristovog Vaskrsenja i vjeru u život koji pobjeđuje. Svaki dom je hram, ako se iskreno molite. Neka najradosniji hrišćanski praznik okupi sav pravoslavni narod u zajedničkoj molitvi za zdravlje, mir zajedništvo i dobročinstvo“, navodi se u saopštenju Herceg Novi.

Dodaje se da u vremenima izazova, vjeru treba svjedočiti primjerom..

„Ostankom u svojim domovima, u danima kada srce želi biti u hramu, na molebnoj litiji, sa porodicom i prijatejima, pravoslavnim narod doprinosi borbi za spas mnogih života. Slaveći praznik vjere u bolje sjutra, sjetimo se da je pred složnim pravoslavnim narodom Herceg Novog i Crne Gore još jedan veliki izazov, borba za očuvanje svetinja. U osvit Vaskrsa, poželimo da istina i pravda pobijede, a narod odbrani svoje svetinje, mir, tradiciju i budućnost“, navodi se u čestitki Katića i Samardžića.

Oni su poželjeli vjernicima da im praznični dani budu vrijeme iskrene ljubavi, dobrote i podrške.

"Poštujući vrijednosti kojima nas uči Hrist, učinimo sve da pomognemo sebi i drugima, da se ponašamo na dobrobit i za spas svih. Proslavite Vaskrs u radosti, porodičnoj slozi i međusobnom razumijevanju, razmjenjujući blage rijeći podrške i ohrabrenja, sa vjerom da ćemo iz svih nevolja izaći bolji i snažniji. Hristos Voskrese", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: