PREDSTAVNIK STUDENATA

Drljević: Studenti Arhitektonskog fakulteta nesmetano prate onlajn nastavu

„Zahvaljujući brzom i efikasnom odgovoru svih zaposlenih na fakultetu, studenti su u mogućnosti da redovno i bez ometanja prate nastavu“
611 pregleda 0 komentar(a)
Detalj onlajn nastave, Foto: UCG
Detalj onlajn nastave, Foto: UCG

Predavanja i vježbe na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore (UCG) ostvaruju se direktnom komunikacijom profesora, saradnika i studenata, a posredstvom ZOOM aplikacije, kazao je predstavnik studenata ovog fakulteta Bojan Drljević, saopšteno je iz UC.

„Zahvaljujući brzom i efikasnom odgovoru svih zaposlenih na fakultetu, studenti su u mogućnosti da redovno i bez ometanja prate nastavu“, rekao je Drljević.

On kaže da onlajn nastava, u aktuelnim uslovima, u velikom dijelu odgovara na potrebe studenata.

„Naravno, moramo uzeti u obzir i to da se nastava na Arhitektonskom fakultetu sastoji i iz praktičnog rada,Image čiji segmenti u ovom trenutku moraju biti zanemareni, što je i za očekivati shodno situaciji“, dodaje student.

O nastavi na predmetima, kako navodi Bojan, studente Arhitektonskog fakulteta informišu profesori i saradnici.

"Profesori i saradnici zajedno sa studentima organizuju način pohađanja nastave, održavanja vježbi i praćenje rada. Sem zajedničkih mejl adresa koje ima svaka generacija, postoje i Vajber i Fejsbuk grupe, pa su informacije o predavanjima zaista svima dostupne", rekao je on.

Bojan kaže da je njegova uloga da posreduje između studenata i profesora i na taj način pomogne kolegama da riješe sve probleme vezane za onlajn nastavu.

"Ukoliko dođe do nekog problema ili propusta u nastavi, u što kraćem vremenskom intervalu, obavještavam prodekanicu ili profesore, međutim do sada takvih situacija nije bilo", rekao je student.

On kaže da mu, u aktuelnoj situaciji širenja virusa COVID 19, najteže pada ograničeno kretanje, ali i da u potpunosti poštuje sve državne mjere suzbijanja širenja virusa.

"Ova situacija je pokazatelj da i u kućnim uslovima možemo biti jednako, ako ne i više produktivni nego "na terenu". Moram naglasiti da koliko god da mi pomenuta mjera teško pada, pridržavam je se, a isto ću zamoliti i sve kolege!", dodao je Drljević.

Slobodno vrijeme ispunjava radom, a kako je na Programu stručnog osposobljavanja, kombinuje rad vezan za posao i rad vezan za fakultet.

"Vodite računa o svom zdravlju i zdravlju svih oko vas. U ovim trenucima, najvažnije je da budemo odgovorni i poštujemo preporuke i mjere koje NKT donosi. A za šetnju i druženje će biti vremena. Budite solidarni, disciplinovani i ostanite doma“, poručio je Drljević.