"NIJE JE TEŠKO SPROVESTI"

Radunović: Onlajn nastava dobra zamjena za prava predavanja

On je objasnio da profesori postavljaju materijale na sajtu fakulteta, i da su studentima dostupni putem mejla ili preko Skajpa
1104 pregleda 0 komentar(a)
Pravni fakultet, Foto: Boris Pejović
Pravni fakultet, Foto: Boris Pejović

Onlajn nastavu na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore (UCG) nije bilo teško sprovesti, zbog materije te fakultetske jedinice, smatra student povjerenik tog fakulteta Nikola Radunović.

On je objasnio da profesori postavljaju materijale na sajtu fakulteta, i da su studentima dostupni putem mejla ili preko Skajpa.

Tu je, kako je naveo Radunović, aplikacija Zoom preko koje neki od njih drže predavanja u realnom vremenu, što je možda i najbolja zamjena za prava predavanja.

“Sve značajne informacije uprava i profesori postavljaju na sajt, ali ih obavezno pošalju i njemu, kao student povjereniku, i ostalim predstavnicima kako bi te informacije njihovim kanalima komunikacije stigle do svih studenata”, kazao je Radunović.

On smatra da ova nastava ima svoje prednosti, s obzirom na to da student sam raspoređuje svoje vrijeme i nastavu prati iz udobnosti svoga doma.

“Naravno, ništa ne može zamijeniti redovna predavanja na fakultetu i po mom mišljenju prisustvo nastavi treba da postane uslov za polaganje kolokvijuma i završnog ispita”, rekao je Radunović.

Prema njegovim riječima, otežavajuća okolnost je to što studenti ne mogu pohađati praktičnu nastavu.

“Redovno učite i ostanite doma, kako bi zaštili sebe i druge”, poručio je Radunović.

Preporučujemo za Vas