Dolasci gostiju još nijesu otkazani

U Institutu su zadovoljni, jer su dolasci pacijenata iz Norveške i Holandije samo prolongirani zbog epidemije koronavirusa. Umjesto od aprila “norveški program” će se realizovati od septembra, a Holanđani bi, ako to prilike dozvole, trebalo da stignu u junu, prenosi Boka News
6358 pregleda 2 komentar(a)
Snažna odjeljenja za istraživanje i inovacije - Institut “Dr Simo Milošević”, Foto: Slavica Kosić, Slavica Kosić
Snažna odjeljenja za istraživanje i inovacije - Institut “Dr Simo Milošević”, Foto: Slavica Kosić, Slavica Kosić

Dolasci gostiju u Institut „Simo Milošević“ i hotelsku grupu Carine Iberostar, koji su bili planirani za jun, još nijesu otkazani, zbog čega se hotelijeri nadaju njihovoj realizaciji.

U Institutu su zadovoljni, jer su dolasci pacijenata iz Norveške i Holandije samo prolongirani zbog epidemije koronavirusa. Umjesto od aprila “norveški program” će se realizovati od septembra, a Holanđani bi, ako to prilike dozvole, trebalo da stignu u junu, prenosi Boka News.

Prije dvije godine sklopljen je novi četvorogodišnji državni ugovor za dolazak oko hiljadu Norvežana godišnje na liječenje i rehabilitaciju, dok se holandski program realizuje u saradnji sa agencijom Fortuna, specijalizovanom za zdravstveni turizam.

Vlasnik Carina Čedo Popović smatra da bi bilo dragocjeno da u julu, avgustu i septembru njihovi hoteli imaju goste, jer bi na taj način pokrili dio troškova.

On je naveo da je prošle godine u tri njihova hotela na hercegnovskoj rivijeri ostvareno 200 hiljada noćenja, dok su za ovu planirali 300 hiljada.

U hotelskoj grupaciji Casa del Mare, u okviru koje radi šest objekata i dva apartmanska naselja, uglavnom borave individualni gosti.

Direktor te hotelske grupe, Nikola Milić, kazao je da su polovinom marta obavijestili sve koji su imali rezervacije za ljetovanje, da njihove vaučere mogu iskoristiti kasnije, na čemu su gosti bili zahvalni.

Hungest hotel San Resort i hotel Lazure neće nakon zimske pauze otvoriti vrata za turiste u aprilu. Njihovi predstavnici su saopštili da je izvjesno da tokom maja i juna neće imati turiste, dok se za dalje ne zna.

Direktor marketinga Instituta Nikola Mračević, rekao je da su oni spremni da prime prije svega domaće goste, pacijente – korisnike fondova zdravstva i penzijsko invalidskog osiguranja (PIO), sindikata i ostale goste iz Crne Gore, jer misli da će oni, s obzirom na situaciju i zatvorene granice, prvi početi da dolaze, a poslije njih i stranci.

Institut je pored novonastale situacije zadržao sve radnike, kao i grupacija Carine. I u hoteskoj grupi Casa del Mare nijesu otpuštali stalno zaposlene, a zadžali su i sezonce koji su početkom marta došli s uvjerenjem da će predsezona početi.

Bonus video: