„Bratska ruka“ iz Švajcarske pomaže ugroženim porodicama u Rožajama

Pored članova društva, akciji su se priključili i članovi drugih udruženja u Švajcarskoj
1327 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Rožaje, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Humanitarna organizacija „Bratska ruka“ iz Švajcarske priključila se borbi protiv koronavirusa u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Uprave za dijasporu, udruženje koje mahom okuplja naše iseljenike iz Rožaja i Petnjice, prikupilo je novčana sredstva u iznosu od 11.000 švajcarskih franaka koja su namijenjena za pomoć ugroženim porodicama na području Opštine Rožaje.

Prikupljanje sredstava inicirao je predsjednik tog udruženja Hajran Pepić, koji dugi niz godina živi u Švajcarskoj i posvećen je dobrotvotnom i humanitarnom radu, dodaju iz Uprave za dijasporu. Pored članova tog društva, akciji su se priključili i članovi drugih udruženja u Švajcarskoj, tako da je novac prikupljen zajedničkim snagama.

Novčana sredstva su uplaćena humanitarnoj organizaciji „Merhamet“, koja uz dozvolu Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Crne Gore dostavlja osnovne životne namirnice pojednicima i porodicama u stanju socijalne potrebe na području Rožaja. Navedena sredstva će biti utrošena kao pomoć za 200 porodica u toj opštini.

Uprava za dijasporu pozdravila je humani gest udruženja, što, kako su kazali, predstavlja još jednu potvrdu posvećenosti i vezanosti dijaspore za Crnu Goru koja u kontinuitetu pomaže onima kojima je to potrebno u svojoj matičnoj državi.

Bonus video: