Kolašin: Podrška poljoprivrednicima i najugroženijim kategorijama stanovništva

U cilju što bolje iskorštenosti sredstava opredijeljenih za tu mjeru, iz Opštine apeluju na korisnike da 10 odsto ostvarenih prinosa doniraju opštinskom Crvenom krstu
642 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

“Budimo slidarni, pomozimo jedni druge”, naziv je nove mjere Opštine Kolašin, usmjerene na podršku poljoprivrednicima i najugroženijim kategorijama stanovništva. Opredijeljeno je su 20.000 eura, koje će biti namijenjena za ublažavanja ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom , to jest, pomoć pri kupovini sadnog materijala.

“Nova mjera za cilj ima lakše prevazilaženje ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa, bolje korišdenje prirodnih resursa, uvođenje u proizvodnju novih korisnika, povećanje proizvodnje osnovnih životnih namirnica, podsticaj solidarnosti na teritoriji opštine Kolašin….Pravo na podršku imaju poljoprivredna gazdinstva sa teritorije opštine upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava , kao i domaćinstva koja posjeduju obradive površine”, saopštili su iz opštinskog Agrobiznis info centra.

U cilju što bolje iskorštenosti sredstava opredijeljenih za tu mjeru, iz Opštine apeluju na korisnike da 10 odsto ostvarenih prinosa doniraju opštinskom Crvenom krstu. Na taj način, objašnjavaju, i najugroženije stanovništvo bi imalo priliku da ima direktne koristi od te podsticajne mjere.

Bonus video: