Zdravi stilovi života i Muzička kultura na UčiDoma kanalima

Iz tog resora kazali su da su ti časovi dodati nastavi na daljinu UčiDoma kako bi se obogatili sadržaji i da bi učenici imali priliku da tokom boravka kod kuće usvajaju nova znanja iz tih nastavnih predmeta.
1429 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Ministarstvo prosvete
Ilustracija, Foto: Ministarstvo prosvete

Na kanalima onlajn nastave na daljinu UčiDoma subotom se emituju časovi iz nastavnih predmeta Zdravi stilovi života i Muzička kultura, a do sada je snimljeno oko 40 časova, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora kazali su da su ti časovi dodati nastavi na daljinu UčiDoma kako bi se obogatili sadržaji i da bi učenici imali priliku da tokom boravka kod kuće usvajaju nova znanja iz tih nastavnih predmeta.

Milica Mićunović iz Ministarstva prosvjete rekla je da su u okviru predmeta Zdravi stilovi života obrađene teme koje su interesantne učenicima trećeg ciklusa osnovne škole i srednjoškolcima.

Milica Mićunović
Milica Mićunović(Foto: Ministarstvo prosvete)

Kako je navela, profesori su se potrudili da odgovore na mnoga pitanja koja interesuju mlade u toj životnoj dobi.

„Zdrav način života nije nešto što nam je dato, već se mora razvijati tokom života, jer praktikovanje zdravih navika vodi ka jačanju psihofizičkog stanja organizma, na šta u ovim danima treba da stavimo akcenat“, poručila je Mićunović.

Kako je rekla, ovih dana svi su mogli da vide značaj muzike i njenu moć povezivanja ljudi.

Zbog toga, kako je dodala Mićunović, ne treba posebno naglašavati značaj časova muzike.

Kako je saoppšteno iz Ministarstva prosvjete, podrška je stigla i od istaknutih muzičara, poput Sergeja Ćetkovića.

Tina Janković, profesorica muzičke kulture u gimnaziji „Petar I Petrović Njegoš“, objasnila je da se časovi muzičke kulture snimaju već tri sedmice, a za sada su snimljeni časovi za učenike od prvog do devetog razreda osnovne škole.

Ona smatra da će časovi biti korisni i da bi bila šteta da učenici budu uskraćeni za časove muzičkog koje mnogo vole.

Tina Janković
Tina Janković(Foto: Ministarstvo prosvete)

„Ove sedmice imali smo prezentaciju filmske muzike za deveti razred, a času se pridružio naš sjajni kompozitor i pjevač Sergej Ćetković, koji je poslao kratak video u kome je objasnio đacima kako nastaje filmska muzika i zašto je ona važna“, navela je Janković.

Ona je kazala da veliku podršku imaju od škole „Vasa Pavić“, čiji profesori šalju video materijale, daju sugestije i na taj način doprinose nastavi na daljinu UčiDoma.

Bonus video: