DOKUMENT OD 80 STRANA

Vlada dostavila Skupštini dokument sa aktivnostima preduzetim tokom pandemije koronavirusa, stavljen na uvid i javnosti

"U dokumentu je detaljno prikazano djelovanje Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti kroz rad svih operativnih štabova, Instituta za javno zdravlje, Kriznog medicinskog štaba, Ministarstva zdravlja, Uprave policije i Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore"
3172 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 20.04.2020. 20:44h

Vlada je uputila Skupštini dokument "Odgovor na pandemiju COVID-19", materijal za pripremu poslanika za raspravu po prvoj tački dnevnog reda Druge sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2020. godini koja će biti održana u srijedu.

Kako je saopšteno iz Vladem, u dokumentu – Informaciji o do sada preduzetim aktivnostima na suočavanju sa epidemijom COVID – 19, od 80 strana, prezentirane su aktivnosti i mjere koje su preduzimane na zaštiti zdravlja i života građana od infekcije novim koronavirusom.

"U dokumentu je detaljno prikazano djelovanje Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti kroz rad svih operativnih štabova, Instituta za javno zdravlje, Kriznog medicinskog štaba, Ministarstva zdravlja, Uprave policije i Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Vlada je dokument stavila na uvid i javnosti.

Za predstavnike Vlade koji će učestvovati u radu Skupštine, prilikom razmatranja ove informacije, određeni su potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović i ministar zdravlja i zamjenik predsjednika Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Kenan Hrapović.

"Vlada preporučuje Skupštini Crne Gore da, prilikom razmatranja Informacije o do sada preduzetim aktivnostima na suočavanju sa epidemijom Covid – 19, pozove Dragicu Sekulić, ministarku ekonomije i šeficu Operativnog štaba za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprečavanje širenja koronavirusa, Mevludina Nuhodžića, ministra unutrašnjih poslova, Darka Radunovića, ministra finansija, prof. dr Bobana Mugošu, direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore, prof. dr Ranka Lazovića, načelnika Centra za digestivnu hirurgiju Kliničkog centra Crne Gore i šefa Kriznog medicinskog štaba, prof. dr Vesnu Miranović, generalnu direktoricu Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unapređenje ljudskih resursa u zdravstvu u Ministarstvu zdravlja i šeficu Operativnog štaba za koordinaciju mjera za sprečavanje širenja koronavirusa i Dragana Pejanovića, državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova i rukovodioca Operativnog štaba za sprovođenje aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana iz inostranstva", navodi se u saopštenju Vlade.