Tivatska regata seli se u virtuelni svijet

Kako su objasnili, "učesnici treba da preuzmu sa interneta besplatnu verziju igrice VirtualSkipper 5, kreiraju lični profil te odaberu opciju "Multiplayer" i potom server pod imenom "Virtuelna Tivatska Regata - Una Montenegro Cup"
1190 pregleda 1 komentar(a)
Virtuelna trka, Foto: JK Delfin
Virtuelna trka, Foto: JK Delfin

14. Tivatska regata UNA Montenegro Cup seli se u virtelni svijet, saopšteno je iz Jedriličarskog kluba Delfin Tivat

"Tivatska regata UNA Montenegro Cup, navigacijska regata krstaša koja je prerasla u multikurtularni dogadjaj koji otvara turističu sezonu u Tivtu, bila je planirana za vikend pred nama. Uslijed mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv pandemije corona virusa koje su na snazi, Tivatska regata UNA Montenegro Cup svoje 14. izdanje seli u virtuelni svijet", navodi se u saopštenju.

JK Delfin i UNA Montenegro organizuju Virtuelnu Tivatsku regatu UNA Montenegro Cup u saradnji sa kotorskim jedriličarem Filipom Franovićem koji je i host i organizator, pojasnili su oni.

"Filip je kreirao virtuelnu Boku Kotorsku i omogućio da se takmičenje održi na istom regatnom polju na kom se zapravo jedri Tivatska regata - Ponta Seljanovo - Gospa od zdravlja - Ralo - Peraška ostrva - Ponta Seljanovo. U petak 24. i subotu 25. aprila jedre se kvalifikacione regate, dok će se glavna regata održati u nedjelju 26. aprila. Prijave za regatu su otvorene putem e-maila delfin.jk@gmail.com ili ulaskom u Viber grupu klikom na link: Virtuelna tivatska regata do četvrtka, 23.aprila u 19h, kada će prijavljeni učesnici dobiti šifru za pristup", navodi se u saopštenju.

Kako su objasnili, "učesnici treba da preuzmu sa interneta besplatnu verziju igrice VirtualSkipper 5, kreiraju lični profil te odaberu opciju "Multiplayer" i potom server pod imenom "Virtuelna Tivatska Regata - Una Montenegro Cup"".

Oni su dodali da se na ovom virtuelnom takmičenju primjenjuju se pravila WS NPC. Maksimalan broj jedrilica koje startuju regatu je 25. Ukoliko se prijavi više učesnika, kako kažu, jedriće se više regata, a za plasman u finale takmičenja biće bodovano jedreno vrijeme.

"Sve informacije možete naći na facebook stranici Tivatska regata. Proglašenje pobjednika virtuelne regate i dodjela nagrada biće organizovana na ceremoniji proglašenja pobjednika realne Tivatske Regate, koja će se održati čim se za to steknu uslovi", navodi se u saopštenju JK Delfin Tivat.

Bonus video: