Pljevlja: NVO da se odreknu para za projekte i preusmjere ih za pomoć sugrađanima

"Predlažem da Opština sredstva namijenjena za finansiranje projekata NVO u ukupnom iznosu od 10.825 eura iskoristi za pomoć socijalno ugroženim građanima”, kazao je Pejović
764 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Predsjednik NVO “PV informer” Ratko Pejović pozvao je predstavnike nevladinih organizacija da se odreknu novca koji su dobili od lokalne uprave za realizaciju projekata, kako bi se ta sredstva preusmjerila za pomoć socijalno ugroženim građanima Pljevalja.

“Moramo biti svjesni pada ili skoro potpune obustave pojedinih privrednih i preduzetničkih aktivnosti u našem gradu što naše sugrađane dovodi na rub egzistencije i biološkog opstanka. Stoga predlažem, pozivam i molim predstavnike NVO “Gorštak”, “Da zaživi selo”, “Turističko rekreativni centar Rudnica”, “Legalis”, “Sve za pčele, pčele za sve”, Oldtajmer klub “Pljevlja”, “Sport za sve” i Organizacija slijepih za Pljevlja i Žabljak čiji su projekti zavrijedili finansiranje od strane Opštine da za realizacija projektnih aktivnosti sačekaju neka bolja ekonomska vremena. Takođe predlažem da Opština sredstva namijenjena za finansiranje projekata NVO u ukupnom iznosu od 10.825 eura iskoristi za pomoć socijalno ugroženim građanima”, kazao je Pejović.

Bonus video: