ZA SANIRANJE POSLJEDICA PANDEMIJE KORONAVIRUSA

Crveni krst: Švajcarska opredijelila podršku Crnoj Gori vrijednu skoro 190.000 eura

Iz Crvenog krsta su kazali da je projektom obuhvaćeno 4.000 najugroženijih porodica iz svih crnogorskih opština, koje će, posredstvom opštinskih organizacija Crvenog krsta, dobiti pomoć u vidu osnovnih prehrambenih i higijenskih artikala
2904 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada Švajcarske je opredijelila značajnu podršku Crnoj Gori za saniranje posljedica pandemije od koronavirusa, u ukupnoj vrijednosti od skoro 190.000 eura, saopšteno je danas iz Crvenog krsta Crne Gore. 

"U saradnju sa Operativnim štabom za upravljanje donacijama Nacionalnog koordinacionog tijela i Vladom Crne Gore, ona će preko Crvenog krsta Crne Gore biti usmjerena za pružanje podrške socijalno najugroženijim stanovnicima, pogođenim posljedicama koronavirusa", istakli su iz Crvenog krsta.

U saopštenju se dodaje da je glavni cilj projekta "Pružanje humanitarne podrške stanovništvu socijalno ugroženom pandemijom Covid 19 u Crnoj Gori", kroz koji će biti realizovana podrška Vlade Švajcarske, jeste smanjenje ugroženosti i unapređenje kvaliteta života ove kategorije građana, što će biti obezbijeđeno kroz podjelu humanitarnih paketa. 

Kazali su i da je projektom obuhvaćeno 4.000 najugroženijih porodica iz svih crnogorskih opština, koje će, posredstvom opštinskih organizacija Crvenog krsta, dobiti pomoć u vidu osnovnih prehrambenih i higijenskih artikala.

"Crveni krst Crne Gore je od početka pandemije dobio veliki broj zahtjeva građana za humanitarnom pomoći, tako da nam je ova podrška dragocjena, kako bismo što bolje i kvalitetnije odgovorili na njih. Mi smo već počeli proceduru nabavke paketa, pa očekujemo da ćemo sa podjelom i ove pomoći početi u narednim danima. Ovim putem zahvaljujemo Vladi Švajcarske koja je, i u redovnim i u vanrednim okolnostima, uvijek bila dobar partner i Crvenom krstu Crne Gore, ali i državi Crnoj Gori, u odgovoru na humanitarne i druge društvene izazove", saopštila je generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak.