Ulcinjski Parking servis: Bez prihoda, a ne kasne sa platama

Prihodi Parking servisa u aprilu manji za čak 95 odsto. Plate od ranijih poslovnih rezultata
1381 pregleda 0 komentar(a)
Parking trenutno besplatan, Foto: Samir Adrović
Parking trenutno besplatan, Foto: Samir Adrović

Prihodi ulcinjskog Parking servisa, nakon početka epidemije koronavirusa, u martu su pali za 80 odsto, dok su do 20. aprila oni manjii za 95 odsto u odnosu na ranije poslovanje.

To je “Vijestima” potvrdio direktor Parking servisa Aleksandar Jacović, ističući da uprkos tome Društvo isplaćuje zarade zaposlenim zahvaljujući ranijim poslovnim rezultatima.

“Pad prihoda je bio očekivan jer se parkinzi sada ne naplaćuju. Budući da smo relativno mlada firma, registrovana tek u junu prošle godine, trenutna situacija predstavlja veliki izazov kako bi održali stabilno, odnosno pozitivno poslovanje“, kazao je Jacović.

Aleksandar Jacović
Aleksandar Jacović(Foto: Samir Adrović)

U dogovoru sa predsjednikom Opštine Ljorom Nrekićem, podsjetio je, donijeta je odluka o mirovanju radnih odnosa za terenske radnike, odnosno za kontrolore, inkasante i pomoćne radnike, dok je za zaposlene u administraciji donijeta odluka o skraćenom radnom vremenu sa dežurstvima. Naglasio je da se u cilju sprovođenja mjera koje su donijeli Vlada i Nacionalno koordinaciono tijelo, a u cilju sprečavanja širenja epidemije sprovode sve mjere zaštite zdravlja zaposlenih.

“Kada je u pitanu održivost poslovanja Društva, uspjeli smo da uprkos smanjenim prihodima isplatimo martovske zarade zaposlenim kao i da pokrijemo ostale troškove za mart, zahvaljujući dobrom poslovanju u prethodnom periodu. Kada je u pitanju naredni period, a imajući u vidu epidemiološku situaciju, nesumljivo je da će Društvo uz poteškoće uspjeti da isplati zarade zaposlenih za april, kao i ostale troškove za taj mjesec, sa nadom da će nakog tog perioda doći do stabilizacije sveukupnog stanja“, naveo je Jacović.

Smatra da je i neophodna podrška Vlade u dijelu oslobađanja plaćanja poreza i doprinosa zaposlenih za period trajanja posebnih mjera.

“Kao i smanjenje poreza na dodatnu vrijednost za usluge parkinga sa 21 na sedam odsto imajući u vidu da usluge parkinga spadaju u komunalne usluge, kao i refundacija troškova zarada zaposlenih u iznosu bruto minimalne plate za vrijeme tranja posebnih mjera“, kazao je Jacović.S.A.

Bonus video: