Husović: Ramazan prilika da se ujedine snage

"Neka u ovom svetom mjesecu post prođe u iskrenoj i dubokoj pobožnosti, a dobra djela budu putokazi u činjenju dobra prema komšijama i prijateljima. Suština mjeseca Ramazana je u odricanju, ali i međusobnom poštovanju i uvažavanju među svim građanima", rekao je Husović
576 pregleda 0 komentar(a)
Husović, Foto: Bošnjačka stranka
Husović, Foto: Bošnjačka stranka

Mjesec Ramazan je prilika da ljudi ujedine snage, da oproste jedni drugima, poručio je danas predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Rafet Husović.

Husović je čestitao početak mjeseca Ramazana reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjere.

Husović je kazao da je u danima koji slijede, kroz post i molitve, važno da jedni prema drugima iskažemo razumijevanje, humanost, a onima kojima je potrebno bude pružena sigurnost i pažnju.

"Neka u ovom svetom mjesecu post prođe u iskrenoj i dubokoj pobožnosti, a dobra djela budu putokazi u činjenju dobra prema komšijama i prijateljima. Suština mjeseca Ramazana je u odricanju, ali i međusobnom poštovanju i uvažavanju među svim građanima", rekao je Husović.

Prema njegovim riječima, u mjesecu Ramazana svi zajedno moraju praktikovati vrijednosti milosti, saosjećanja, otvorenosti, ljubavi.

Husović je kazao da je ovo i prilika da se u vremenu pandemije koronavirusa, koja je zahvatila cijeli svijet, pokaže strpljivost.

"U ime BS i u svoje ime, svim pripadnicima islamske vjere, u Crnoj Gori i dijaspori, čestitam početak mubarek mjeseca Ramazana, uz želju da ga u zdravlju i rahatluku provedete. Ramazan šerif mubarek olsun", poručio je Husović.

Bonus video: