Bečić: Plemenita simbolika ovog praznika koji se sastoji u žrtvi i odricanju nikada nam nije bila potrebnija nego u ovoj situaciji

"Pandemija korona virusa koja je promijenila sve naše navike, učiniće da i vi ovaj Ramazan provedete bitno drugačije od svakog prethodnog. Ali, to je neophodno da bi se svaki sljedeći Ramazan praznovao onako kako je to uvijek bio slučaj: uz dobra djela, posjete, susrete i darivanja. U želji da vama i vašim porodicama post donese mir, blagostanje i dobro zdravlje"
674 pregleda 1 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti čestitam početak svetog mjeseca Ramazana, kazao je lider Demokrata, Aleksa Bečić..

"Plemenita simbolika ovog praznika koji se sastoji u žrtvi i odricanju, ali i u činjenju dobrih djela, nikada nam nije bila potrebnija nego u ovoj situaciji kada su nam odricanja, na različitim nivoima, i humani gestovi koje činimo jedni prema drugima, naročito prema najslabijima - starim i nemoćnim, postali neizostavni dio svakodnevnog života", kazao je Bečić..

"Pandemija korona virusa koja je promijenila sve naše navike, učiniće da i vi ovaj Ramazan provedete bitno drugačije od svakog prethodnog. Ali, to je neophodno da bi se svaki sljedeći Ramazan praznovao onako kako je to uvijek bio slučaj: uz dobra djela, posjete, susrete i darivanja. U želji da vama i vašim porodicama post donese mir, blagostanje i dobro zdravlje, još jednom vam, srdačno, čestitam početak svetog mjeseca Ramazana", dodao je Bečić.

Bonus video: