Bijelo Polje: JU Ratkovićeve večeri i lokalni radio podijelom knjiga obilježili Svjetski dan knjige i autorskih prava

Uz to, Ratkovićeve večeri poezije su na svom sajtu, u odjeljku Antibarbarus, objavile poeziju azerbejdžanske pjesnikinje Nigar Arif, Slovenca Željka Perovića i crnogorskog književnika Borislava Jovanovića
441 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa obilježavanja, Foto: Jadranka Ćetković
Detalj sa obilježavanja, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 23.04.2020. 16:56h

JU Ratkovićeve večeri poezije i Radio Bijelo Polje obilježili su svjetski Dan knjige i autorskih prava 23. april, podjelom knjiga iz produkcije ove dvije ustanove, pod sloganom „Dobre knjige, dobri prijatelji“.

Uz to, Ratkovićeve večeri poezije su na svom sajtu, u odjeljku Antibarbarus, objavile poeziju azerbejdžanske pjesnikinje Nigar Arif, Slovenca Željka Perovića i crnogorskog književnika Borislava Jovanovića.

"U želji da afirmišemo ljubav prema knjizi i čitanju i da promovišemo autorska prava i izdavaštvo, Svjetski dan knjige obilježavamo onako kako nam date okolnosti dozvoljavaju. Ovim programom želimo da promovišemo čitanje i knjigu kao dobrog čovjekovog prijatelja. Takođe, ovo je prilika da u digitalnoj eri podstaknemo mlade da čitaju. Jer, prema onoj filozofskoj, čovjek kad prestane da čita, prestane i da razmišlja", kazao je direktor JU RVP Kemal Musić.

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. aprila svake godine, odlukom koja je donijeta na Generalnoj konferenciji UNESKO-a, održanoj u Parizu 1995. godine. Ovo je datum smrti i rođenja Vilijama Šekspira i smrti Migela de Servantesa.

Bonus video: