Studenti francuskog pomažu đacima

“Slanjem poruke sa konkretnim zahtjevom na jaimelefrancaisjaimelefrancais@gmail.com, osnovci i srednjoškolci dobijaju kontakt ‘dežurnog’ studenta sa kojim dogovaraju modalitete saradnje u skladu sa potrebama, kao što je razmjena pisanih dokumenata ili usmena komunikacija preko vajbera ili skajpa”, objašnjava prof. dr Jasne Tatar Anđelić
599 pregleda 0 komentar(a)
Komunikacija preko Vajbera ili Skajpa, Foto: Privatna arhiva
Komunikacija preko Vajbera ili Skajpa, Foto: Privatna arhiva

Studenti francuskog jezika i književnosti sa Filološkog fakulteta iz Nikšića odlučili su da doprinesu nastavi “Uči doma”, pa su kreirali elektronsku adresu za pomoć osnovcima i srednjoškolcima u rješavanju zadataka i nedoumica iz francuskog jezika dok traje period učenja kod kuće.

Prema riječima prof. dr Jasne Tatar Anđelić, sa Filološkog fakulteta, akcija je počela sredinom aprila i već su stigli prvi učenički zahtjevi.

“Slanjem poruke sa konkretnim zahtjevom na jaimelefrancaisjaimelefrancais@gmail.com, osnovci i srednjoškolci dobijaju kontakt ‘dežurnog’ studenta sa kojim dogovaraju modalitete saradnje u skladu sa potrebama, kao što je razmjena pisanih dokumenata ili usmena komunikacija preko vajbera ili skajpa”, objašnjava ona.

U aktivnosti učestvuju studenti specijalističkih studija Tamara Aleksić, Dragana Kelava, Tamara Dabović, Marijana Pejović, Luka Sitarica, Jelena Despotović, Anja Dragaš, Sandra Radosavović i Andrea Peruničić.

Bonus video: