Šehović: Učenici da se ne vraćaju u škole do kraja školske godine

Šehović je rekao i da su izradili uputstvo za ocjenjivanje, koje će biti poslato svim školama, kako bi đaci mogli dobiti konačne ocjene
57082 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2020. 19:33h

Ministar prosvjete Damir Šehović poručio je da je njegov resor pri stavu da učenici ne bi trebalo da se vraćaju u školske klupe do kraja školske godine zbog trenutne epidemiološke situacije ali da će konačnu riječ o tome dati Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i Vlada.

On je u intervjuu Televiziji Vijesti kazao da takav stav važi i za djecu u vrtićima kao i da neće biti produžen kalendar za ovu školsku godinu.

Šehović je rekao i da su izradili uputstvo za ocjenjivanje, koje će biti poslato svim školama, kako bi đaci mogli dobiti konačne ocjene.

Što se tiče eventualne eksterne mature, ministar je rekao da ona ne može biti organizovana onlajn ali da još ne znaju na koji način će to uraditi.

Šehović je naveo i da su dali preporuku da fakulteti završne ispite moraju organizovati fizički, kada se za to steknu uslovi, a ne onlajn, kao i da treba da blagovremeno o rokovima obavijeste studente.

Ministar prosvjete najavio je i da će upisi u škole i vrtiće za narednu školsku godinu biti organizovani elektronskim putem.

Bonus video: