OBRAĆANJE POVODOM TVRDNJI DEMOKRATSKOG FRONTA

Saopštenje kompanije Voli

Budući da se ne bavimo politikom, na te prozivke do sada nismo odgovarali, ali imajući u vidu delikatnost sadašnjeg trenutka, odlučili smo da se oglasimo. Ovim putem pozivamo Demokratski front, koji je dio zakonodavne vlasti Crne Gore, da pokrene pitanje dodatnih kontrola, bez obzira na to što je kompanija Voli konstantno predmet svih zakonom propisanih inspekcija i da pokretanjem te incijative u Parlamentu Crne Gore, iskoristi institucije sistema da provjeri sve naše investicije i izvrši kontrolu poslovanja
21696 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Voli
Ilustracija, Foto: Voli
Ažurirano: 24.04.2020. 13:28h

Ovim putem se obraćamo javnosti  povodom kontinuiranih optužbi i napada od strane Demokratskog fronta iznešenih u Skupštini Crne Gore, koje su direktno usmjerene na diskreditaciju naše kompanije.

Kompanija Voli, kao što je javnosti poznato, nikada nije imala poslovne aranžmane, niti  biznis zasnovan na saradnji sa Državom, a i da jeste, to ne bi krili, tako da političke prozivke nemaju nikakvog osnova.  Voli nije učestvovo u privatizaciji i  ne postoji ništa u našem poslovanju što  na bilo koji način može biti okarakterisano kao sumnjivo i prikriveno od očiju javnosti. O navedenom najslikovitije govori činjenica da nas je EBRD prepoznala kao partnera koji ispunjava najstrožije standarde i kontrole i koja je dio naše kompanije kroz učešće u vlasništvu.

Voli nije nastao sa ciljem brzog i lakog bogaćenja,  kompanija je podignuta  kao što bi naši stari rekli-  „sa livade“. Voli je  sistem koji je  već četvrt vijeka građen  predanim i poštenim radom,  kompanija sa najviše zaposlenih u Crnoj Gori,  koja poštovanje prema Državi i njenim institucijama iskazuje kroz redovno plaćanje svih obaveza.

Voli je i  jedan od najvećih donatora u Crnoj Gori. Društvena odgovornost Kompanije  je nebrojeno puta potvrđena kroz kontinuirane donacije zdravstvenim ustanovama širom naše zemlje, kao i podršku sportskim i obrazovnim institucijama. Voli  pruža podršku prilikom izgradnje vjerskih objekata, kao i realizacije kulturnih projekata. Naša kompanija   konstantno pruža pomoć najugroženijima i uzima aktivno učešće u svim humanitarnim aktivnostima, u redovnim, a posebno u  vanrednim okolnostima kao što je pandemija korona virusa.  

Napadi od strane pomenute partije i njenih poslanika na račun kompanije Voli traju već duži vremenski period. Budući da se ne bavimo politikom,   na te prozivke do sada nismo odgovarali, ali imajući u vidu delikatnost sadašnjeg trenutka, odlučili smo da se oglasimo.  

Ovim putem pozivamo Demokratski front, koji je dio zakonodavne vlasti Crne Gore, da pokrene pitanje dodatnih kontrola, bez obzira na to što je kompanija Voli konstantno predmet svih zakonom propisanih inspekcija   i da pokretanjem  te incijative u Parlamentu Crne Gore,  iskoristi institucije sistema da provjeri sve naše investicije  i izvrši kontrolu poslovanja.  

Pozivamo Demokratski front da dokaže svoje optužbe, na osnovu detaljne analize I  informiše javnost govoreći jezikom činjenica, a ne  na način na koji to konstantno radi, dovođenjem u zabludu i plasiranjem zlonamjernih,  netačnih,  neutemeljenih i izmišljenih  informacija.