"POSTUPALI PROFESIONALNO, U SKLADU SA ZAKONOM"

Medenica: Sudovi su na prvoj liniji fronta u borbi protiv koronavirusa

Medenica je, kako je saopšteno iz Vrhovnog suda, pohvalila rad svih crnogorskih sudova, a posebno učinke osnovnih sudova u Podgorici, Bijelom Polju i Kotoru, koji su, kako je kazala, bili najopterećeniji predmetima koji su se odnosili na kršenje mjera koje je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo u cilju zaštite zdravlja građanja
965 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka u Beranama, Foto: Vrhovni sud
Sa sastanka u Beranama, Foto: Vrhovni sud

Sudovi su uspješan dio jedinstvenog sistema države i na prvoj su liniji fronta u borbi protiv epidemije koronavirusa, poručila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, nakon sastanaka u Bijelom Polju i Beranama sa predsjednicima sudova čije je sjedište u sjevernoj regiji Crne Gore.

Ona je, kako je saopšteno iz Vrhovnog suda, pohvalila rad svih crnogorskih  sudova, a posebno učinke osnovnih sudova u Podgorici, Bijelom Polju i Kotoru, koji su, kako je kazala, bili najopterećeniji predmetima koji su se odnosili na kršenje mjera koje je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo u cilju zaštite zdravlja građanja.

"Sudovi su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom, radili prekovremeno, i obavljali  svoje dužnosti uz poštovanje mjera zaštite, što će nastaviti da rade i ubuduće", kazala je Medenica.

Vesna Medenica
Sa sastanka u Bijelom Polju(Foto: Vrhovni sud)

Naglasila je da su preventivne mjere bile djelotvorne, s obzirom na to da među zaposlenima u sudstvu, do sada, nije zabilježen nijedan slučaj inficiranja koronavirusom.

Iz Vrhovnog suda je saopšteno da je posjeta Bijelom Polju i Beranama, uslijedila nakon jučerašnjeg sastanka Medenice sa predsjednicima svih sudova na teritoriji Podgorice i Danilovgrada, dok je za narednu sedmicu, u cilju podrške daljem radu sudova,  planirana posjeta sudovima na primorju.

"Sudovi redovno rade i obavljaju svoju sudijsku funkciju, a  svi odloženi predmeti na neodređeno vrijeme, biće zakazani i sudiće se od 25. maja, uz nastavak poštovanja svih mjera zaštite koje su na snazi", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas