DOBILI IH 46 ODSTO PACIJENATA KOJI SU POZVALI

KCCG: Call centar 1622 u prva tri dana pozvala 543 pacijenta

"Molba za građane je da putem Call centra 1622 ne kontaktiraju naše ljekare sa pitanjima o tome kada će početi rad ambulanti. Javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena, a to zavisi isključivo od preporuka epidemiologa", kazao dr sc. med. Kavarić
632 pregleda 0 komentar(a)
Pozovite 1622, Foto: KCCG, KCCG
Pozovite 1622, Foto: KCCG, KCCG

Call centar 1622 Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) u prva tri dana rada uspješno su pozvala 543 pacijenta, saopšteno je iz KCCG.

U prosjeku dnevno, specijalisti KCCG sa pacijentima su razgovarali 288 minuta.

"Svrha ovog trosatnog Call centra, svakog radnog dana, jeste da, u petominutnom razgovoru, omogući našim pacijentima, u direktnom razgovoru sa specijalistima i užim specijalistima, da dobiju valjan savjet vezan, ne samo za terapiju, nego za ponavljanje dijagnostike ili, eventualno, upućivanje u neku od institucija radi neposrednog pregleda", kazala je internista-endokrinolog dr sc. med. Sreten Kavarić.

Ona je dodala da je sistem organizovan tako da sve što se sada uradi ostajaće u sistemu zdravstva, kao i u redovnim situacijama.

"Tim Call centra na kraju svakog radnog dana ostavlja pisani trag, kroz izvještaje, koje ćemo, putem elektronske pošte, slati izabranim ljekarima", objašnjava dr sc. med. Kavarić.

Statistika pokazuje kako je do ljekara u Call centru, putem telefona, u prva tri dana „stiglo“ 46 odsto onih koji su pozivali 1622. 

Iz KCCG dodaju da je najveće interesovanje je za oblasti kardiologije, endokrinologije i reumatologije.  

"Sam sistem nije savršen. Radićemo na njegovoj korekciji i usavršavanju. Već se razmišlja da call centri ostanu trajno, i nakon ovakve epidemiološke situacije", najavljuje dr sc. med. Kavarić i apeluje na građane da se pridržavaju pravila pozivanja, kako bi što više njih dobilo priliku da razgovara sa ljekarima.

Zbog toga ljekari imaju molbu za pacijente kada se radi o pitanjima koje postavljaju.

"Molba za građane je da putem Call centra 1622 ne kontaktiraju naše ljekare sa pitanjima o tome kada će početi rad ambulanti. Javnost će o tome biti blagovremeno  obaviještena, a to zavisi isključivo od preporuka epidemiologa", kazao dr sc. med. Kavarić.

Call centar KCCG 1622 građani mogu pozivati svakog radnog dana od 11 do 14 sati. Namijenjen je, prvenstveno, hroničnim pacijentima, koji zbog epidemiološke situacije nemaju direktan kontakt sa specijalistima i subspecijalistima.