ukazao na veliki značaj volonterskog tima

Katić donirao mjesečnu zaradu Crvenom krstu Herceg Novi

"Otkad je počela pandemija, svi su bili na visini zadatka. Oni su pomagali starima i bolesnima, socijalno ugroženima, podijeljeno je više stotina paketa pomoći, hrane, ljekova i namirnica, a veliku i nesebičnu pomoć pružili su i tokom trajanja karantina u Igalu. Uradili su značajne stvari za koje smo im svi dužni reći veliko hvala", poručio je Katić
1312 pregleda 2 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Opština Herceg Novi
Herceg Novi, Foto: Opština Herceg Novi

U znak zahvalnosti i ličnog doprinosa, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić donirao je svoju mjesečnu zaradu Crvenom krstu u toj Opštini, uz poruku volonterima da je odricanje za potrebe socijalno ugroženih, starih i nemoćnih, u vremenu pandemije čin humanosti na kojem svi trebamo biti zahvalni, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Kako je saopšteno, "u posjeti volonterima danas su bile i potrpedsjednica Danijela Đurović i savjetnica predsjednika Tamara Vujović, koje su ukazale na veliki značaj volonterskog tima i opštinske organizacije Crvenog krsta kao centra za humanitarni rad".

Kako je saopšteno iz ove Opštine, dobra komunikacija, predan rad i entuzijazam, kvalitetne su pretpostavke uspješne saradnje lokalne samouprave i organizacije koja brine o egzistencijalno ugoženom dijelu stanovništva. To je poručeno je tokom razgovora sa volonterima i predstavnicama Crvenog krsta Herceg Novi, Mirom Krsmanović i Milicom Kovačević.

Katić poručio je da je zadovoljan organizacijom rada i efikasnošću Crvenog krsta u Herceg Novcom.

"Otkad je počela pandemija, svi su bili na visini zadatka. Oni su pomagali starima i bolesnima, socijalno ugroženima, podijeljeno je više stotina paketa pomoći, hrane, ljekova i namirnica, a veliku i nesebičnu pomoć pružili su i tokom trajanja karantina u Igalu. Uradili su značajne stvari za koje smo im svi dužni reći veliko hvala", poručio je Katić.  

Donacija mjesečne zarade predstavlja skroman doprinos aktivnostima organizacije Crvenog krsta Herceg Novi,  kazao je Katić, navodi se u saopštenju.

"Prema riječima programske koorinatorke Crvenog krsta Crne Gore, Milene Šćekić, opštinske organizacije širom zemlje u ovom trenutku imaju blisku saradnju i visok stepen razumijevanja i podrške lokalnih vlasti. Sa Opštinom Herceg Novi je taj odnos na zaista zavidnom nivou, koja je svoje resurse stavila na raspolaganje Crvenom krstu, dodala je Šćekić", navodi se u sapštenju.

"Sekretarka opštinske organizacije Herceg Novi Mira Krsmanović istakla je da se gotovo dva mjeseca vode intenzivne aktivnosti sa volonterima i Opštinom Herceg Novi, koja je početkom pandemije pomogla donacijom sredstava za nabavku osnovnih životnih namirnica. Naglasila je i da su do sada pomogli preko 650 porodica, a donacije su stigle i od Turističke organizacije Herceg Novi, turističkih agencija i preduzetnika", zaključeno je u saopštenju.

Preporučujemo za Vas