Narodna kuhinja u Nikšiću od početka epidemije podijelila oko 16 hiljada obroka

Kada je počelo uvođenje mjera u cilju suzbijanja širenja i pojave koronavirusa, žene iz Narodne kuhinje odlučile su da rade svih sedam dana i da obrok dobiju svi kojima je on neophodan tako da sada dnevno pripremaju preko 420 obroka
1058 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Narodna kuhinja
Ilustracija, Foto: Narodna kuhinja

Od početka epidemije koronavirusa u Crnoj Gori, Narodna kuhinja u Nikšiću je spremila oko 16 hiljada obroka, podijelila oko 950 paketa – skoro 550 u gradu pod Trebjesom i blizu 400 u drugim opštinama.

„Poslednjih dana broj korisnika ne raste, međutim obroke i dalje spremamo za sve one koji su se javili i tako ćemo raditi sve do potpunog ukidanja vanrednih mjera jer se radi o licima iz rizičnih grupa. Veoma smo zadovoljni podrškom koju nam pružaju kako sugrađani, tako i privrednici širom Crne Gore i naši prijatelji iz dijaspore. Da nije te podrške svakako ne bi mogli obezbjediti toliki broj obroka čija je vrijednost za protekli period preko 32 hiljada eura”, kazala je Konstantina Vojinović iz Narodne kuhinje.

Kada je počelo uvođenje mjera u cilju suzbijanja širenja i pojave koronavirusa, žene iz Narodne kuhinje odlučile su da rade svih sedam dana i da obrok dobiju svi kojima je on neophodan tako da sada dnevno pripremaju preko 420 obroka.

“Ono što nam je posebno drago jeste to da smo se bazirali na donacije u namirnicama ili vaučerima za trgovinu. Naš trud i zalaganje prepoznali su i podršku pružili iz fondacije Hemiias, a podršku smo dobili i od Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela koji su donirali deset hiljada eura”, kazala je Vojinović.

Kompanija Monte Mitros svakog utorka Narodnoj kuhinji donira 150 kilograma piletine, a prethodnih dana pomoć su dobili i od Hel kompanije, Agromonta, Alkoseta, Mesare Radović, Maje Perućice iz Hong Konga, kompanije Monte klas, Red comerca, Eninga, Skorpiona iz Herceg Novog, MI Goranović, Majstor Mesar iz Herceg Novog, Aroma marketa.

Narodna kuhinja
Detalj iz Narodne kuhinje(Foto: Narodna kuhinja)

“Yachting service Marković iz Tivta obezbjedio je pakete za 30 porodica dok nam je kompanija Amud iz Nikšića donirala vaučere u vrijednosti 500 eura, kao i jedan sugrađanin koji je želio da ostane anoniman. SbBet je obezbjedio namirnice za 70 porodica, tako da smo od početka epidemije podijelili oko 550 humanitarnih paketa u opstini Nikšić i oko 400 u drugim opštinama, u saradnji sa Crvenim krstom vodeći računa o spiskovima kako bi svi dobili potrebnu pomoć”, istakla je Vojinović.

Nastavili su saradnju sa radionicom kolača “Miranis” pa su kolačima obradovali i aktiviste nikšićkog Crvenog krsta, kao i korisnike.

“Narednih mjesec dana spremamo iftar za korisnike islamske vjeroispovjesti koji su na postu i koji ćemo djeliti u 18 časova. Podršku će nam pružiti ‘Heroji iz komšiluka’ koji su uvjek uz nas sa svojim volonterima. Tu smo i dalje za sve one kojima smo potrebni i koji nas mogu pozvati na 068 296 775. Samo vas molimo, poštujte mjere zbog sigurnosti svih nas”, poručila je Vojinović.

Bonus video: