velika zainteresovanost za potencijalne mjere podrške

Konstituisana Radna grupa za procjenu uticaja korona virusa na privredu Cetinja

"U konstruktivnom dijalogu učesnici sastanka razmijenili su mišljenja o potencijalnim mjerama podrške i dogovorili se da prijedloge u pisanoj formi dostave lokalnoj upravi što prije kako bi na sljedećem sastanku, koji je zakazan za četvrtak, 30. aprila 2020. godine, imali objedinjen prijedlog mjera za dalje postupanje", navodi se u saopštenju
949 pregleda 2 komentar(a)
Radna Grupa, Foto: Prijestonica Cetinje
Radna Grupa, Foto: Prijestonica Cetinje

Radna grupa za procjenu uticaja korona virusa na privredu Prijestonice Cetinje, u kojoj su predstavnici svih političkih partija koje učestvuju u radu lokalnog parlamenta i službenici lokalne uprave, održala je danas konstitutivnu sjednicu, saopšteno je iz Prijestonice.

Kako objašnjavaju, Radnu grupu formirao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan nakon razmatranja situacije na Cetinju uslijed pandemije korona virusa, kao i interesovanja lokalnih privrednika i drugih aktera javnog i političkog života za potencijalne mjere podrške.

"U konstruktivnom dijalogu učesnici sastanka razmijenili su mišljenja o potencijalnim mjerama podrške i dogovorili se da prijedloge u pisanoj formi dostave lokalnoj upravi što prije kako bi na sljedećem sastanku, koji je zakazan za četvrtak, 30. aprila 2020. godine, imali objedinjen prijedlog mjera za dalje postupanje", navodi se u saopštenju.

Kako su saopštili, dogovoreno je i da Centar za lokalni ekonomski razvoj i EU fondove otvori posebnu telefonsku liniju putem koje bi se preduzetnici i privredna društva mogli informisati o mjerama podrške privredi koje su donijele Vlada Crne Gore i Prijestonica Cetinje. 

"Osim gradonačelnika Kašćelana, na sastanku su bili Momčilo Martinović iz Demokratske partije socijalista, Ivan Gazivoda iz Socijaldemokrata Crne Gore, Filip Adžić iz Građanskog pokreta URA, Nikola Đurašković iz Socijaldemokratske partije i Danilo Mrvaljević iz Demokrata Cetinja". kaže se u saopštenju i dodaje se da su učestvovali  i predsjednik Privrednog savjeta gradonačelnika Branko Vujović, sekretarka Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj Branka Radović, direktor Uprave lokalnih javnih prihoda Nikola Turčinović i  Direktorica Direkcije za imovinu Tanja Rakočević Krdžić.

Preporučujemo za Vas