"POČELA DISTRIBUCIJA DODATNE KOLIČINE"

Montefarm: Maske koštaju 0,51 eura, jedna osoba može kupiti najviše pet

"Građanima su maske dostupne po nabavnoj cijeni, bez marže, gdje je zarada Montefarma nula eura"
6143 pregleda 12 komentar(a)
Detalj iz jedne od apoteka Montefarma, Foto: Boris Pejović
Detalj iz jedne od apoteka Montefarma, Foto: Boris Pejović

U skladu sa preporukom Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ) i Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) o nošenju zaštitinih maski u zatvorenom prostoru, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) dalo je saglasnost da Montefarm isporuči svojim apotekama dodatnu količinu maski, saopšteno je danas iz kompanije Montefarm.

"Montefarm je već počeo distribuciju, zajedno sa ljekovima, prema uobičajenom rasporedu relacija ka svim opštinama u Crnoj Gori i do kraja radne sedmice sve naše apoteke će ih imati u prodaji. Građanima su maske dostupne po nabavnoj cijeni, bez marže, gdje je zarada Montefarma nula eura i ta cijena sa PDV-om iznosi 0,51 eura kao i prethodnog puta. Broj maski koje se mogu kupiti i dalje je ograničen na pet komada po osobi", navodi se u saopštenju Montefarma.  

Iz te kompanije su dodali da je u međuvremenu, najveći broj njihovih apoteka nakon prve isporuke, kontrolisala Tržišna inspekcija i kako su naveli nije nađena niti jedna jedina nepravilnost.

"U prvoj isporuci Montefarm je u svoje apoteke distribuirao 333.000 maski, a ista količina će i ovog puta biti dostupna građanima.   Zbog spekulacija u javnosti i niza grubih neistina nakon prethodne isporuke, moramo podsjetiti da su troslojne hirurške maske, koje se mogu kupiti u apotekama Montefarma, dio komercijalne nabavke koju je platio Montefarm te nijesu iz bilo kog kontigenta donirane medicinske zaštitne opreme. Koristimo priliku da obavijestimo javnost da je takođe počela isporuka lijeka Concor, a da će od danas početi i isporuka Monoprila u svim jačinama, takođe prema rasporedu snabdijevanja naših apoteka", zaključuje se u saopštenju Montefarma.

Preporučujemo za Vas