Vuković: Dio Cetinjskog puta dobio novo ruho, dobili smo i novi drvored platana

"U potpunosti je rekonstruisana jedna strana bulevara u dužini od 650 metara", istakao je Vuković.
10452 pregleda 8 komentar(a)
Vuković tokom posjete radovima, Foto: PG biro
Vuković tokom posjete radovima, Foto: PG biro
Ažurirano: 28.04.2020. 11:18h

Dio Cetinjskog puta koji predstavlja jednu od najvažnijih i najreprezentativnijih saobraćajnica u glavnom gradu dobio je novo ruho, saopštio je danas gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, Vuković, direktorica gradskog preduzeća "Zelenilo" Daca Popović i direktor gradskog preduzeća "Putevi" Radenko Bulatović, obišli su danas završne radove na sanaciji Cetinjskog bulevara.

"Zahvaljujući angažovanju naših privrednih društava, jedan dio Cetinjskog puta koji predstavlja jednu od najvažnijih i sigurno najreprezentativnijih saobraćajnica u glavnom gradu dobio je novo ruho. U potpunosti je rekonstruisana jedna strana bulevara u dužini od 650 metara i osim toga, zahvaljujući našim kolegama iz privrednog društva "Zelenilo", dobili smo i novi drvored platana", istakao je Vuković.

On je dodao da će u narednom periodu nastaviti sa sanacijom ove saobraćajnice do momenta dok ona u potpunosti ne bude modernizovana.

"Znate da je to samo dio od onoga što trenutno radimo u glavnom gradu, sa ciljem da, ako je ikako moguće, iskoristimo ovo vrijeme kada su manje saobraćajne gužve u Podgorici, da ono što je naša obaveza, a to je da stanje gradskih saobraćajnica podignemo na najviši nivo, završimo kako treba", naglasio je Vuković.

U saopštenju se dodaje, da je gradonačelnik Podgorice iskoristio priliku da se, kao i u više navrata u ovoj godini, zahvali kolegama iz privrednih društava, koji su uprkos svemu pokazali visok stepen profesionalizma i koliko vrijedno i posvećeno rade u interesu glavnog grada.

U prvom redu se zahvalio kolegama iz privrednog društva "Putevi", "Zelenilo", zatim kolegama iz Agencije za stanovanje, Komunalnih usluga i privrednog društva "Čistoća".

"Zelenilo se trudi da gotovo svakodnevno uređuje javne zelene površine, rekonstruiše postojeće i uređuje nove. Takođe, na svakoj lokaciji gdje je to moguće formiramo nove drvorede. To je slučaj i na ovom bulevaru. Umjesto 36 palmi, koje ćemo koristiti za dekoraciju, posadićemo na ovom potezu od kružnog toka Capital Plaze do kružnog toka kod TC Delta City 75 platana, za koje je inače karakteristična velika krošnja i brz rast, tako da će građani na ovom potezu dobiti hlad i moći da uživaju u šetnji", istakla je direktorica "Zelenila", Daca Popović.

"Kao što smo najavili prije 10 dana, na ovoj lokaciji odradili smo komplet nove slivničke rešetke, uklinili oštećeni asfaltni kolvoz zaijenili posteljicu 850 kvadrata, stavili dva noseća sloja, odradili izravnanje i završni sloj u kompletnoj dužini, iscrtali horizontalnu saobraćajnu singalizaciju. Takođe, gdje bude neophodno biće popravljeni ukrasni zaštitni stubići i ova insvesticija je vrijedna preko 100.000 eura. U narednom periodu ćemo odraditi drugu fazu sanacije ovog bulevara, odnosno potez od TC Delta City pa do tzv. nikšićkih semafora, odnosno do kružnog toka", rekao je direktor gradskog preduzeća "Putevi", Radenko Bulatović.

Galerija

Bonus video: