Radulović: Imamo podršku, Solana neće biti problem

"Ambasador Njemačke je pomenuo zaštitu Solane. Studija zaštite je skoro završena. Njen nalaz je, u tom smislu, praktično identičan preporukama koje su date u Prostorno-urbanističkom planu opštine Ulcinj koji je usvojen početkom prošle godine”, kazao je Radulović
76 pregleda 1 komentar(a)
Pavle Radulović ambasadori EU, Foto: Zoran Đurić
Pavle Radulović ambasadori EU, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.02.2018. 19:07h

Tvrdnja Koalicije 27 da, u godini kada se očekuje otvaranje Poglavlja 27, životna sredina nije priroitet Vlade daleko je od istine, poručio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović nakon jučerašnjeg radnog doručka sa ambasadorima zemalja članica EU pod nazivom "Ključni koraci na putu ka EU”.

Na pitanje “Vijesti” da prokomentariše nalaze iz analize koalicije 20 nevladinih organizacija koje prate proces pregovora u zaštiti životne sredine, u kojoj se navodi da su izdvajanja i ukupan odnos Vlade dokaz da životna sredina i klimatske promjene nijesu u vrhu zvanične politike, Radulović je nabrojao šta je sva Vlada uradila u ovom pravcu.

"To im nije prvi put. Čuli smo tvrdnje da nećemo otvoriti Poglavlje dok ne zaštitimo Solanu, tako da to nije prva tvrdnja koja nema veze sa istinom”, kazao je Radulović.

On je kazao da je MORT od ambasadora zemalja EU dobio podršku za to što namjeravaju da rade, koja će biti i finansijska.

"Ambasador Njemačke je pomenuo zaštitu Solane. Studija zaštite je skoro završena. Njen nalaz je, u tom smislu, praktično identičan preporukama koje su date u Prostorno-urbanističkom planu opštine Ulcinj koji je usvojen početkom prošle godine”, kazao je Radulović.

Bonus video: