FOTO Glavni grad: Uništen dio ograde oko Park šume Zlatica

"U prethodnom periodu Glavni grad i nadležne gradske službe i preduzeća vrijedno su radili na uređenju što većeg broja zelenih površina koje će građanima služiti za odmor i rekreaciju u svim djelovima grada"
1881 pregleda 1 komentar(a)
Uništen dio ograde oko Park šume Zlatica, Foto: Glavni grad
Uništen dio ograde oko Park šume Zlatica, Foto: Glavni grad

Glavni grad saopštio je danas da je uništen dio ograde oko Park šume Zlatica u Podgorici.

"U prethodnom periodu Glavni grad i nadležne gradske službe i preduzeća vrijedno su radili na uređenju što većeg broja zelenih površina koje će građanima služiti za odmor i rekreaciju u svim djelovima grada. Iako je većina sugrađana izrazila zadovoljstvo i pružila podršku ovakvim nastojanjima gradske uprave, neki sugrađani, međutim, očigledno ne smatraju da su ovakvi sadržaji neophodni i korisni Podgorici i njenim stanovnicima", istakli su iz Glavnog grada.

Oni su dodali da u prilog tome ide činjenica da su pojedine parkovske površine u prethodnom periodu bile i po nekoliko puta na meti vandala.

"Novi ovakav primjer vandalizma desio se na Zlatici. Naime, nepoznati, nesavjesni pojedinici, otuđili su dio ograde oko Park šume Zlatica. Radnici privrednog društva Agencija za stanovanje su u prethodnom periodu u više navrata realizovali postavljanje nedostajućih djelova ograde – panela, koje su takođe pojedinci uklanjali i otuđivali, kao i popravljanje rešetki koje su skidane kako bi se u ovaj parkovski prostor ulazilo na mjestima koja za to nijesu predviđena", piše u saopštenju Glavnog grada.

Kazali su i da je Glavni grad zahtijevao od mjesnih zajednica da dostave zahtjeve o potrebama stanovništva sa svojih područja i tom prilikom su predstavnici MZ Proleter tražili uređenje parka duž magistrale.

"Postavlja se pitanje da li uopšte ima smisla ulagati u ovaj vid infratsrukture i koliko će ona trajati nakon uloženih sredstava, vremena i truda? Na kraju, prije nego što realizujemo projekat postavljanja video nadzora na javnim površinama, molimo građane koji su istinski ljubitelji prirode i rekreacije da nam pomognu da se zajednički izborimo sa ovakvim slučajevima, da prijave svako ovakvo devastiranje gradske imovine i na taj način daju svoj doprinos uređenju i očuvanju Podgorice", zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.

Galerija

Bonus video: