"Jednoglasna podrška Odluci o ublažavanju finansijskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa u Glavnom gradu"

Navodi se da su članovi Savjeta predložili više ideja koje će doprinijeti kvalitetnijoj primjeni i svrsishodnosti ove Odluke i preporučili Skupštini Glavnog grada da je potvrdi
1430 pregleda 0 komentar(a)
Upravna zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
Upravna zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković

Savjet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave danas je održao drugu sjednicu kojim je predsjedavao prof. dr Dražen Cerović, saopššteno je iz Glavnog grada.

"Na sjednici je jednoglasno data podrška Odluci o ublažavanju finansijskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa u Glavnom gradu, koju je donio Gradonačelnik, na osnovu ovlašćenja iz Zakona o lokalnoj samoupravi. Savjet je povodom razmatranja ovog dokumenta ocijenio da se radi o odluci, čije je donošenje bilo motivisano vanrednim okolnostima, te je Glavni grad odluku donio imajući u vidu mjere Vlade Crne Gore usljed okolnosti izazvanih koronavirusom", kazali su iz Glavnog grada.

Navodi se da su članovi Savjeta predložili više ideja koje će doprinijeti kvalitetnijoj primjeni i svrsishodnosti ove Odluke i preporučili Skupštini Glavnog grada da je potvrdi.

"Savjet će i u narednom periodu doprinositi izradi nacrta pravnih propisa koje donosi Glavni grad i savjetodavnom aktivnošću pomagati u sprovođenju politike razvoja Glavnog grada Podgorice", zaključeno je.

Bonus video: