Njemački Bild: ”Crna Gora trend destinacija za Njemce”

Bild ističe da je Crna Gora zemlja koja bilježi mali broj zaraženih slučajeva koronavirusa i koja radi na smjernicama koje podrazumjevaju higijenske i druge zdravstvene protokole u hotelima i ugostiteljskim objektima, koji će se primjenjivati na licu mjesta u cilju zdravstvene sigurnosti i bezbjednosti građana i turista koji se odluče da posjete Crnu Goru
1086 pregleda 1 komentar(a)
Bild o Crnoj Gori, Foto: Printscreen/Bild
Bild o Crnoj Gori, Foto: Printscreen/Bild

Jedan od najuticajnijih njemačkih medija „Bild“ objavio je afirmativni članak o Crnoj Gori, opisujući je kao malu zemlju na Jadranu koja ove godine uliva nadu za ljetnji odmor i putovanja, navodeći da će Crna Gora, kada se stvore uslovi za bezbjednu realizaciju putovanja, spremno dočekati svoje goste, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacija Crne Gore (NTOCG).

Autor članka Mark Olivier Rule (Marc Olivier RÜhle), u tekstu navodi razloge zašto bi se Crna Gora trebala naći na listi njemačkih turista kao destinacija za naredno putovanje, među kojima je akcenat na zdravstvenoj bezbjednosti turista.

Bild ističe da je Crna Gora zemlja koja bilježi mali broj zaraženih slučajeva koronavirusa i koja radi na smjernicama koje podrazumjevaju higijenske i druge zdravstvene protokole u hotelima i ugostiteljskim objektima, koji će se primjenjivati na licu mjesta u cilju zdravstvene sigurnosti i bezbjednosti građana i turista koji se odluče da posjete Crnu Goru.

„U ovom vremenu visoke neizvjesnosti, uslijed epidemije virusa COVID-19, Crna Gora je, prema analizima svjetskih zdavstvenih stručnjaka, jedna od zemalja koja je bila među najefikasnijim i ostvaruje dobre rezultate u suzbijanju pandemije upravo zato što je brzo reagovala“, istakla je za Bild direktorica NTOCG Željka Radak Kukavičić.

„Uprkos zabrani putovanja, mala jadranska država sada nam daje nadu za ljetni odmor na jugu: Prema ekskluzivnim informacijama Bild-a, Crna Gora u potpunosti pokreće svoju turističku infrastrukturu i biće spremna za svoje goste!“, piše u tekstu.

U članku se navodi da će većina prodavnica u Crnoj Gori biti otvorena od 4. maja i da bi hoteli i restorani svoja vrata mogli otvoriti već od 18. maja, a da će kao jedna od mjera zdravstvene bezbjednosti biti i obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima.

Bild podsjeća da je Crna Gora, koja je 2019. godine ostvarila rekordne rezultate u turizmu, trend destinacija za Njemce i da je prethodne godine zabilježila rast od 82% kada su u pitanju dolasci turista sa njemačkog tržišta.

"Originalni članak pročitajte na ovom linku

https://www.bild.de/bild-plus/geld/wirtschaft/wirtschaft/corona-krise-und-reisen-erstes-urlaubsland-faehrt-tourismus-wieder-hoch-70337378,view=conversionToLogin.bild.html"; zaključuje se u saopštenju NTOCG.

Bonus video: