RTCG: Odgođena rasprava u disciplinskom postupku protiv Nevenke Ćirović

Protiv Ćirović i njenog kolege Zorana Lekovića disciplinski postupak je inicirala autorka filma Tanja Šuković
938 pregleda 0 komentar(a)
rtcg, Foto: Luka Zekovic, Luka Zekovic
rtcg, Foto: Luka Zekovic, Luka Zekovic
Ažurirano: 30.04.2020. 14:17h

Rasprava u disciplinskom postupku protiv novinarke Televizije Crne Gore Nevenke Ćirović, koja je trebalo da bude održana jutros, odgođena je za 11. maj, jer je pravna zastupnica te medijske kuće tražila da se kao dokaz odgleda film "Svjedok božje ljubavi".

Protiv Ćirovićeve i njenog kolege Zorana Lekovića disciplinski postupak je inicirala autorka filma Tanja Šuković.

Dokumentarni film "Svjedok božje ljubavi" emitovan je 18. februara na Prvom kanalu TVCG, a Ćirovićeva i Leković su na svojim fejsbuk profilima kritikovali taj film o mitropolitu Amfilohiju, navodeći da su prekršeni novinarski standardi i da je "zastiđe i profesionalna sramota".

Prikazivanje filma su, osim Mitropolije crnogorsko-primorske, osudile brojne političke partije, a Sindikat medija je zatražio od direktora RTCG Božidara Šundića da obustavi disciplinski postupak, koji su okarakterisali kao uvođenje jednoumlja.

Ćirovićeva je istakla da nema ništa protiv da odgledaju film, ali i pitala zbog čega je odbijen njen zahtjev da se protiv Šukovićeve pokrene disciplinski postupak, zbog kršenja principa i standarda u "Svjedoku božje ljubavi".

"Sada taj film uvršćujete u postupku protiv mene. A pokrenuli ste postupak protiv mene zbog pisanja na mom fejsbuk profilu", istakla je Ćirović.

Jedan od njenih advokata, Vladimir Bojić, prigovorio je da u postupku u prostoriji nije obezbijeđena mjera fizičke distance, koja je donijeta od strane Nacionalnog koordinacionog tijela i važi i danas.

"Budući da se u prostoriji od 15 kvadrata nalazi osam osoba, jedna do druge, evidentno je da fizička distanca nije dva metra", kazao je Bojić.

Bonus video: