PROSJEK DESET

Blagoje Babić najbolji student medicinskih nauka

Babić je kazao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je proglašen za najboljeg studenta medicinskih nauka
1945 pregleda 1 komentar(a)
Babić, Foto: Ucg.ac.me
Babić, Foto: Ucg.ac.me

Student Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) Blagoje Babić, sa prosjekom deset, proglašen je za najboljeg studenta iz oblasti medicinskih nauka.

Kako je saopšteno iz UCG, Babiću će plaketa kao nagrada za završene studije sa najboljim uspjehom iz oblasti medicinskih nauka, biti dodjeljena na naknadno organizovanoj svečanosti.

Babić je kazao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je proglašen za najboljeg studenta medicinskih nauka.

“Ova nagrada predstavlja najveće priznanje za sve ono što sam uradio u toku studija, daje podstrek za dalje učenje i usavršavanje, ali i motivaciju za postizanje još boljih rezultata u daljem radu", rekao je Babić.

Kako je kazao, najveću motivaciju tokom studija predstavljala mu je činjenica da ljekarska profesija daje mogućnost da liječe ljude i spašavaju živote.

On je kazao da medicina zahtijeva puno truda, rada, odricanja, posvećenosti i požrtvovanja, ali sa druge strane pruža brojne mogućnosti.

“Možete se baviti naukom, raditi sa pacijentima, baviti se promocijom zdravlja itd. To znači da za studenta medicine nakon završenih studija uvijek postoji dobra prilika za dalje napredovanje i usavršavanje u raznim pravcima", kazao je on.

Babić je naveo da je na Medicinskom fakultetu, u toku studija, bio je angažovan kao demonstrator na predmetu Medicinska fiziologija.

Kako je naveo, mogućnost prenošenja znanja drugima predstavlja mu posebno zadovoljstvo.

"Radi se o bazičnoj grani medicine koja predstavlja svojevrsni osnov medicine kao cjelovite nauke. Prenošenje znanja na studente me je naučilo da pristupam na različite načine medicini. Kroz ovaj vid angažmana još više sam zavolio nauku", kazao je Babić

Babić je rekao da je u toku studija učestvovao na velikom broja seminara, predavanja i naučnih skupova iz različitih oblasti medicine i srodnih oblasti.

On je naveo da je njegova želja da u predstojećem periodu, kroz adekvatnu specijalizaciju, usavršava svoja medicinska znanja i vještine.

"Volio bih da jedan dio svog daljeg učenja i usavršavanja provedem na nekim od vodećih evropskih i svjetskih medicinskih centara. Želim i da nastavim svoje akademsko usavršavanje, najprije kroz doktorske studije, a zatim i kroz angažovanje u nastavi na Medicinskom fakultetu", naveo je Babić.

Preporučujemo za Vas