U TOKU FINALNI RADOVI

Završne aktivnosti na uređivanju staza i vidikovaca u NP Biogradska gora

"Čim se steknu svi uslovi, i ove, kao i prethodnih godina, posjetiocima će na raspolaganju biti i Centar za posjetioce i suvenirnica, dok su u ovom periodu na raspolaganju pješačke i biciklističke staze, vidikovci, dječije igralište i drugi sadržaji"
532 pregleda 0 komentar(a)
Uređivanje prostora, Foto: NPCG
Uređivanje prostora, Foto: NPCG

Služba zaštite i Služba ambijentalne higijene i unapređenja infrastrukture Nacionalnog parka Biogradska gora realizuje aktivnosti u cilju uređivanja prostora i odmorišnog mobilijara. Upotrebom bagera otklonjeni su manji odroni i velike količine opalog lišća sa putnog pravca Kraljevo kolo - Biogradsko jezero, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

U toku su finalni radovi na uređivanju edukativne staze oko Biogradskog jezera, pješačkih i biciklističkih staza, vidikovaca i parking prostora. 

"Čim se steknu svi uslovi, i ove, kao i prethodnih godina, posjetiocima će na raspolaganju biti i Centar za posjetioce i suvenirnica, dok su u ovom periodu na raspolaganju pješačke i biciklističke staze, vidikovci, dječije igralište i drugi sadržaji. Sportsko-rekreativni ribolov na Biogradskom jezeru, obavlja se kao i prethodnih godina.  Obavještavamo naše posjetioce da ove godine, zbog situacije sa pandemijom i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) neće biti dozovoljeno tradicionalno prvomajsko okupljanje i druženje karakteristično za ovaj Nacionalni park. Očekujemo razumjevanje i poštovanje svih propisanih mjera.", navodi se u saopštenju.

Iz NPCG podsjećaju da je novim setom mjera NKT u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore, počev od 22. aprila godine, dozvolilo posjetu svim Parkovima, odnosno lokalnom stanovništvu sa prostora opština koje istima gravitiraju, imajući u vidu zabranu međugradskog saobraćaja. 

"U cilju zaštite zdravlja svih zaposlenih u NPCG i korisnika prostora zaštićenih područja, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore apeluje na sve posjetioce da se strogo pridržavaju svih važećih privremenih mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela, a prije svega mjere o fizičkoj distanci. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na kontakt telefon 067 344 232", zaključeno je u saopštenju.