Pljevlja: Biblioteka i muzej rade od ponedjeljka

U Pljevljima svega 10 osoba pod mjerom samoizolacije. Podijeljeno više od 700 paketa pomoći
468 pregleda 0 komentar(a)
Situacija stabilna: Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Situacija stabilna: Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Javne ustanove čiji je osnivač Opština Pljevlja, biblioteka “Stevan Samardžić”, galerija “Vitomir Srbljanović” i Zavičajni muzej, počeće sa radom 4. maja, saopšteno je nakon sastanka Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Ustanove će raditi uz maksimalno pridržavanje i poštovanje svih mjera prije svega fizičke distance a ulazak će biti omogućen samo licima koja budu nosila zaštitnu masku i rukavice.

“Raduje nas činjenica da u Pljevljima nema oboljelih od koronavirusa i da je epidemiološka situacija izrazito povoljna, što nam ukazuje na to da su Pljevljaci uspješno odgovorili kada je u pitanju poštovanje svih do sada donesenih mjera i preporuka. Ujedno nas ovakva situacija i dodatno obavezuje da nastavimo da se ponašamo odgovorno kako bi spriječili unošenje virusa u naš grad i sačuvali zdravlje svakog građanina. Tokom sastanka je saopšteno da je trenutno na teritoriji naše opštine svega 10 osoba pod mjerom samoizolacije”, navodi se u saopštenju Oštinskog tima.

Odlučeno je i da Opština Crvenom krstu uplati novac za nabavku 120 paketa sa osnovnim životnim namirnicama koji bi bili uručeni zaposlenim u taksi uslugama i licima koja su ostala bez posla zbog trenutne situacije.

Uz finansijsku podršku Opštine, preko CK podijeljeno je preko 500 paketa pomoći građanima na gradskom i seoskom području, a Opštinska organizacija CK podijelila je preko 200 paketa.

“Pripadnici Centra bezbjednosti Pljevlja i Komunalne policije Opštine Pljevlja kontinuirano će vršiti pojačan nadzor nad poštovanjem mjera, naročito imajući u vidu tradiciju proslavljanja nastupajućih prvomajskih praznika u našem gradu”, navodi se u saopštenju Opštinskog štaba za zaštitu i spašavanje.

Bonus video: