ČESTITALA MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA

Vuksanović Stanković: Ohrabruje narastajuća svijest građana o pravima i spremnost da se za njih bore

"Nakon punih 130 godina od početka obilježavanja 1. maja u Crnoj Gori se još uvijek borimo za osmočasovno radno vrijeme, i slobodne dane, što je bio zahtjev s kraja 19. vijeka"
721 pregleda 1 komentar(a)
Draginja Vuksanović Stanković, Foto: SDP, SDP, SDP
Draginja Vuksanović Stanković, Foto: SDP, SDP, SDP

Predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković čestitala je građanima Crne Gore Prvi maj.

"Ove godine ga obilježavamo u specifičnim okolnosti u kojima desetine hiljada zaposlenih ne obavljaju svoje poslove, što nerijetko prati ugrožavanje njihovih prava, dok im banke obračunavaju kamate na odložene kredite. Zdrastvenim radnicima koju su dali ogroman doprinos, vlast uporno odbija da zarade učini makar djelimično primjerenim doprinosu, dok direktori državnih preduzeća primaju po 100.000 eura godišnje", navela je Vuksanović Stanković.

U susret prazniku rada, kako je dodala, aktuelizovana je priča o ukidanju neradne nedjelje.

"Nakon punih 130 godina od početka obilježavanja 1. maja u Crnoj Gori se još uvijek borimo za osmočasovno radno vrijeme, i slobodne dane, što je bio zahtjev s kraja 19. vijeka. Usaglašeni Zakon o PIO koji već godinu i po očekuju sadašnji zaposleni kojima se bliži odlazak u penziju i desetine hiljada penzionera koji su cijeli život stvarali, a sada čekaju da im se minimalna penzija konačno poveća sa sadašnjih 125 eura".

Vuksanović Stanković dodaje da ohrabruje narastajuća svijest građana o svojim pravima i spremnost da se za njih bore.

"Uz nadu koju nam ta spremnost daje, još jednom vam čestitam Međunarodni praznik rada i obećavam da će Socijaldemokratska partija nastaviti da bude vaš pouzdan saveznik u toj borbi. “U pravu postanimo ravni,i sebi samo dajmo vlast”", zaključila je liderka SDP-a.

Preporučujemo za Vas