Sve najbitnije - Crna Gora i koronavirus

U Crnoj Gori je do sada od koronavirusa umrlo osam osoba, a 322 je inficirano
4503 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica, Foto: Boris Pejović
Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.05.2020. 22:00h

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je pandemiju koronavirusa u svijetu.

U Crnoj Gori je do sada od koronavirusa umrlo osam osoba, a 322 je inficirano.

Prvog dana podnijeta 343 zahtjeva putem aplikacije
Iz Ministarstva ekonomije navode da je odobren zahtjev za isplatu zarada za 1.372 zaposlena Putem aplikacije su u toku prvog dana podnijeta 343 zahtjeva za subvencije, od kojih je do sada odobreno njih 312, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. "Odobren je zahtjev za isplatu zarada za 1.372 zaposlena.
Vijesti.me | Sourcefabric
Apel poslanice Demokrata
Doktori stomatologije, stomatološke sestre i zubni tehničari su "prepušteni sami sebi i potpuno istisnuti iz zdravstvenog sistema Crne Gore", ocjenjuje poslanica Demokrata Poslanica Demokrata, Valentina Minić, kazala je kako nije istina da, u susret otvaranju stomatoloških ordinacija, ima dovoljno zaštitne opreme i da se ona može naći, kako se, navodi Minić, moglo čuti na pres konferenciji Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti 30.
Vijesti.me | Sourcefabric
Marković se zahvalio donatorima
"Crnogorski građani i zdravstveni radnici koji brinu o njima imaće, zahvaljujući mnogim dobrotvorima, sve što je neophodno do konačne pobjede nad epidemijom Kovid-19, poručio je premijer Duško Marković Danas u Crnu Goru stiže još jedan kontingent pomoći koji sadrži respiratore, testove, maske, zaštitna odijela i vizire, saopštio je premijer Duško Marković.
Vijesti.me | Sourcefabric

Crnogorska ekonomija najvjerovatnije će biti snažno pogođena usljed izbijanja epidemije koronavirusa, zbog velike zavisnosti od turizma, saopštio je šef kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori, Jap Sprej i dodao da se naredne godine očekuje oporavak.

Institut za javno zdravlje
Broj oporavljenih se povećao i trenutno iznosi 240 Od jučerašnjeg presjeka pa do 08:30h, laboratorije Instituta završile su analizu 117 uzoraka među kojima nije bilo novoinficiranih slučajeva koronavirusom. "Broj inficiranih od početka dešavanja ostaje 322. Broj oporavljenih se povećao i trenutno iznosi 240", saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.
Vijesti.me | Sourcefabric
Zagađenje vazduhaznatno manje zbog pandemije
Pored Termoelektrane i Kombinata aluminijuma, mimo sezone grijanja, najveći zagađivači su više od 240 hiljada vozila od kojih je većina starija od 10 godina, a najveći procenat čine „dizelaši".
Vijesti.me | Sourcefabric

Bonus video: