Stigao novi kontingent medicinske pomoći

"Crnogorski građani i zdravstveni radnici koji brinu o njima imaće, zahvaljujući mnogim dobrotvorima, sve što je neophodno do konačne pobjede nad epidemijom Kovid-19, poručio je premijer Duško Marković
5590 pregleda 8 komentar(a)
Dopremljena oprema, Foto: Vlada Crne Gore
Dopremljena oprema, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 02.05.2020. 14:48h

Danas je u Crnu Goru stigao još jedan kontingent pomoći koji sadrži respiratore, testove, maske, zaštitna odijela i vizire.

Kako je saopšteno iz Vlade, dopremljeno je 10 respiratora i 5.000 testova za Kovid-19, koje je donirao Džek Ma, osnivač Alibaba grupe i njegova Džek Ma fondacija, kao i 170.000 maski, 1.000 zaštitnih odijela i 600 vizira koje je donirao Petros Statis.

Premijer Duško Marković se ranije putem svog Tviter naloga zahvalio donatorima.

Crnogorski građani i zdravstveni radnici koji brinu o njima imaće, zahvaljujući mnogim dobrotvorima, sve što je neophodno do konačne pobjede nad epidemijom Kovid-19, kazao je premijer.

"Zajedno smo dobili prvu važnu bitku protiv epidemije Koid-19. Do konačne pobjede moramo nastaviti jednako odlučno i razborito. Imamo podršku velikih prijatelja i partnera Crne Gore, koji su uz nas. Hvala im u ime Vlade i NKT", kazao je Vatroslav Belan, savjetnik potpredsjednika Vlade.

Bonus video: