Nuhodžić: Nastavićemo rad na unapređenju statusa vatrogasaca

On je dodao da vatrogasci ulažu velike napore za obavljanje ove plemenite profesije, te da "solidarnost i humanost koje iskazujete i u trenutnim okolnostima borbe sa koronavirusom, potvrđuju vašu spremnost da odgovorite svakom izazovu"
1090 pregleda 3 komentar(a)
Nuhodžić, Foto: Saša Matić, Saša Matić
Nuhodžić, Foto: Saša Matić, Saša Matić
Ažurirano: 03.05.2020. 09:53h

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić čestitao je 4. maj, Međunarodni dan vatrogasaca.

"Biti vatrogasac je težak, odgovoran i rizičan posao. Profesionalan rad i nesebično zalaganje pokazujete svakodnevno, tokom brojnih intervencija u požarima, poplavama i drugim elementarnim nepogodama", navodi se u saopštenju.

On je dodao da vatrogasci ulažu velike napore za obavljanje ove plemenite profesije, te da "solidarnost i humanost koje iskazujete i u trenutnim okolnostima borbe sa koronavirusom, potvrđuju vašu spremnost da odgovorite svakom izazovu".

Zato je, kakao je saopšteno, i ovaj dan prilika da vam zahvalimo i odamo priznanje za vašu požrtvovanost i nesebičnu posvećenost.

"Vlada Crne Gore i Ministarstvo unutrašnjih poslova su u prethodnom periodu intenzivno radili na unapređenju vašeg statusa, ali smo svjesni da svi u sistemu, po ovom i drugim pitanjima, imamo još dosta zajedničkog posla", navodi se u saopštenju.

"Uz najbolje želje na ličnom i profesionalnom planu, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime, želim da vam uputim najiskrenije čestitke povodom Međunarodnog dana vatrogasaca. Zahvaljujući vašim hrabrim podvizima, ulivate povjerenje građankama i građanima Crne Gore i činite sve nas ponosnim", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: