Milan Raičević najbolji student UCG-a iz oblasti društvenih nauka

"Biti proglašen za najboljeg studenta za oblast društvenih nauka, za mene, predstavlja veliki uspjeh. Dodijeljena Plaketa je izvjesna potvrda mojeg dosadašnjeg uloženog truda i, ujedno, motivacija da nastavim ovom putanjom svojeg profesionalnog i ličnog razvoja", rekao je nagrađeni student Raičević
2842 pregleda 4 komentar(a)
Raičević, Foto: UCG
Raičević, Foto: UCG

Na sjednici Senata Univerziteta Crne Gore, na prijedlog vijeća Ekonomskog fakulteta, Plaketa Univerziteta Crne Gore, kao nagrada za završene studije sa najboljim uspjehom iz oblasti društvenih nauka, dodijeliće se na naknadno organizovanoj prigodnoj svečanosti i dodjeli plaketa i diploma, studentu Ekonomskog fakulteta, Milanu Raičeviću (9.97), saopšteno je sa UCG-a.

"Biti proglašen za najboljeg studenta za oblast društvenih nauka, za mene, predstavlja veliki uspjeh. Dodijeljena Plaketa je izvjesna potvrda mojeg dosadašnjeg uloženog truda i, ujedno, motivacija da nastavim ovom putanjom svojeg profesionalnog i ličnog razvoja", rekao je nagrađeni student Raičević.

On kaže da svaki uspjeh krije određenu dozu odricanja, pa i iza njegovog uspjeha stoji ogroman uloženi trud, napor i posvećenost, saopšteno je UCG-a.

“Kao što je Sofokle rekao: “Uspjeh zavisi od truda”. Često kažem i da je ključ postignutog uspjeha, u mom slučaju, dobra organizacija života i visok nivo fleksibilnosti u različitim situacijama", navodi Raičević.

I pored svih obaveza, ima vremena za druženje, zabavu i vannastavne aktivnosti. Posebno ističe učešće u Sportsko-rekreativnom društvu studenata ekonomije i menadžmenta – EKOMEN koje, kako kaže, značajno doprinose obogaćivanju društvenog života studenata.

Bio je učesnik i brojnih seminara, konferencija, tribina, takmičenja studenata u rješavanju studija slučaja, koji su mi omogućili da proširi stečeno znanje i upozna se sa funkcionisanjem privrednog života Crne Gore.

Prema njegovim riječima, ove aktivnosti, bilo da su stručnog ili nenastavnog karaktera, su mu pomogle da proširi listu svojih kontakata, stekne određena formalna i neformalna znanja i vještine, što će mu omogućiti kvalitetniji profesionalni i lični razvoj.

Glavna motivacija mu je, kako je saopšteno, bila želja da uči i radi ono što voli.

"Predavanja svojih profesora, gostujućih predavača, ljudi iz poslovnog svijeta, su me uvijek motivisala da nastavim da ulažem u sebe i svoje obrazovanje, kako bih postigao zacrtane ciljeve. Takođe, vrednovanje ostvarenih rezultata u vidu raznih nagrada, priznanja, stipendija su, svakako, bila dodatna motivacija", kaže Raičević

Kada je riječ o domenu profesionalnog usavršavanja Raičević saopštava da trenutno vrijeme posvećuje izradi magistarske teze iz oblasti aktuarstva.

“Svoj prvi poslovni angažman sam ostvario u sektoru računovodstva, te se moji budući ciljevi se odnose na profesionalno usavršavanje iz oblasti finansija i osiguranja. Ali želim da se posvetim i naučnim istraživanjima, kako bih svojim radovima mogao dati određeni doprinos akademskoj zajednici", kaže Raičević.

Svojim budućim kolegama i koleginicama poručuje: Na Ekonomskom fakultetu ćete steći znanje i iskustvo koje će biti vaš najdragocjeniji resurs, čije unapređenje dovodi do vašeg samoostvarenja. Prema tome, Budite među najboljima!"

Bonus video: