"Evropske bajke" i "Tvoja bašta" u Bojama jutra

Naučite kako da sadite baštu na vašem balkonu i pogledajte evropske bajke koje čitaju poznati crnogorski glumci
734 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Pandemija COVID-19 promijenila je živote svih nas. Sada više nego ikad provodimo vrijeme zatvoreni u kući, u potrazi za sadržajima koji će nam pomoći da ispunimo slobodno vrijeme.

Zato su Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar pokrenuli kampanju simboličnog naziva “EU na dlanu”, koja građanima može pomoći da ovaj krizni period prevaziđu sa manje stresa i zabrinutosti.

U narednim sedmicama, svakodnevno će na svojim društvenim mrežama i sajtovima, , objavljivati kvalitetne i korisne sadržaje, zanimljive svim generacijama. U želji da u ovim trenucima učine nešto dobro za prirodu, veliki dio sadržaja posvetili su upravo njenoj zaštiti.

Prateći EU u Crnoj Gori, možete naučiti kako da budete energetski efikasni u svom domu, saznati šta je to zero waste ishrana, naučiti da sadite baštu na vašem balkonu i početi zdravije da se hranite.

Za najmlađe, tu su i evropske bajke koje će im čitati poznati crnogorski glumci. Tokom kampanje, građani će imati priliku i da upoznaju zemlje članice i osvoje vrijedne nagrade kroz EU kviz i igricu.

„Nakon što je Evropska unija izdvojila 3 miliona eura za hitnu pomoć zdravstvenom sistemu Crne Gore i 50 miliona za dugoročni oporavak ekonomije i ugroženih sektora, željeli smo i da pomognemo građanima da što lakše prebrode krizu u kojoj se svi nalazimo. Za njih smo pripremili zanimljive i edukativne sadržaje, koje mogu da prate individualno ili zajedno sa porodicom. Posebno nam je drago što smo uspjeli da na interesantan način predstavimo kako svi zajedno možemo bolje da brinemo o prirodi i nastavimo to da radimo i kada kriza bude iza nas“, saopšteno je iz EU info centra povodom početka ove online kampanje.

Dio ovih sadržaja – „Evropske bajke“ i „Tvoja bašta“ tv gledaoci moći će da pogledaju u okviru jutarnjeg programa televizije Vijesti.