Diznijeve „Petominutne priče o dobrim delima“

Prvi put u Crnoj Gori Diznijeva kolekcija petominutnih priča za djecu
1747 pregleda 0 komentar(a)

Deseta knjiga „Petominutne priče o dobrim delima” u prodaji je od četvrtka, 7. maja. Činjenje dobrih djela je veština koju svako treba da savlada, a djeci je posebno važno o tome pričati tokom odrastanja zato se deseta knjiga Diznijevih ”Petominutnih priča” bavi upravo dobrim djelima.

„Petominutne priče o dobrim delima“
„Petominutne priče o dobrim delima“

Slonče Dambo, u prvoj priči, pokazuje kako je uz pomoć svojih prijatelja spasao mamu iz sniježne oluje. Vudi i njegovi drugari će u drugoj priči pomoći svemirskom rendžeru Bazu da ponovo bude onaj stari dok će u trećoj priči, o automobilima, Munja Mekvin, Vukša i ostala družina iz Radijator Springsa, sa prijateljima, organizovati dobrotvornu trku. U sljedećoj priči Miki Maus sa sestrićima Mićom i Tićom dolazi na plažu gdje im jedan galeb uzima omiljeni sendvič. Nakon kraće potrage za izgubljenim obrokom Miki i sestrići zaključuju da je sendvič ipak dospio u prave ruke, čime se njihova potraga završava. U petoj priči Snežna je jednog dana odlučila da obraduje svoje drugare patuljke, a njeno iznenđenje izgledalo je kao čarolija...

I zato čitajmo djeci jer će ova važna navika odigrati veliku ulogu u formiranju naših mališana, njihovom kasnijem učenju, savladavanju vještine čitanja i pisanja, razumijevanju svijeta koji ih okružuje. Čitajte im stalno, uživajte u pričama i čitanju, pričajte sa njima. Svaki dan odvojite vrijeme za čitanje i povedite ih na uzbudljivo putovanje kroz slike i riječi!

Četvrtak, 7. maj, deseta knjiga iz Diznijeve fantastične kolekcije Petominutnih priča.

Bonus video: