AMBASADA U VAŠINGTONU KOORDINISALA POVRATAK

Organizovan povratak 90 crnogorskih pomoraca iz SAD

Većina crnogorskih pomoraca prethodnih dana bila je prebačena na Bahame odakle su brodovima krenuli ka evropskim lukama
8331 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: AP
Ilustracija, Foto: AP

Više od 90 crnogorskih pomoraca koji su se od izbijanja pandemije koronavirusa nalazili na kruzerima usidrenim u američkim lukama, krenulo je nazad u Crnu Goru, rečeno je u crnogorskoj ambasadi u Vašingtonu koja je koordinisala njihov povratak za Glas Amerike.

Većina crnogorskih pomoraca prethodnih dana bila je prebačena na Bahame odakle su brodovima krenuli ka evropskim lukama.

U nedjelju je ka Dubrovniku krenuo kruzer kompanije "Carnival Cruise Line" na kojem se nalazi 47 crnogorskih pomoraca.

Prethodna dva dana je ka evropskim lukama krenulo 30 crnogorskih državljana koji se nalaze na dva kruzera kompanije "Norwegian Cruise Line (NCL)". Njima će iz Marselja i Sautemptona biti organizovan povratak u Crnu Goru.

Ka Evropi plovi i brod kompanije "Princess cruises", na kojem se nalazi 10 crnogorskih državljana, a u evropske luke uskoro uplovljava još jedan brod kompanije NCL sa četvoro crnogorskih pomoraca.

Sedam crnogorskih pomoraca koji su se nalazili na kruzerima kompanije "Carnival" pogođenim koronavirusom krenuće čarter letovima naredne nedjelje sa Barbadosa.

Kako je saopšteno u ambasadi, iz američkih luka planira se povratak još oko 150 pomoraca iz Crne Gore, koji rade za dve kompanije - Royal Caribbean i MSC.