Savez izviđača Crne Gore pokrenuo online aktivnost "Zakorači u avanturu doma"

Aktivnosti se realizuju u sklopu projekta "Zelena avantura" koji je podržan od strane UNICEF-a
284 pregleda 0 komentar(a)
Zakorači u avanturu doma, Foto: Savez izviđača Crne Gore
Zakorači u avanturu doma, Foto: Savez izviđača Crne Gore

Savez izviđača Crne Gore (SICG) pokrenuo je online aktivnost "Zakorači u avanturu doma" koja traje 42 dana, a nakon tri sedmice sumirajući rezultate konstantovali su da su više nego zadovoljni rezultatima, a da ih do kraja avanture očekuje još poučnih tema za pisanje, interesantnih sagovornika i uzbudljivih izazova.

"U prvoj nedjelji bavili smo se temom rodne ravnopravnosti, bezbjednosti djece na internetu kao i temom nasilja u porodici. Nađa Lalović napisala je tekst na temu povećanog nasilja u porodici u vrijeme izolacije, dok je u emisiji 'Izviđački fenjer' gost bila poslanica i predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost u Skupštini Crne Gore, Nada Drobnjak“, navodi se u saopštenju za javnost.

Live termin emisije bio je rezervisan za progamera, matematičara i strip majstora Milutina Pavićevića koji je elaborirao temu bezbjednosti djece na internetu, stripove, programiranje, dok se prvi izazov, nazvan "Kuvar", odnosio na kulinarske vještine izviđača.

"U drugoj nedjelji načelnik za mlađe i starije izviđače i planinke Martin Spajić pisao je o svojim avanturama i osvajanju planinskih vrhova. Gost 'Izviđačkog fenjera' bio je jedan od extremi fotograf Predrag Vučković. U live terminu imali smo priliku da čujemo kako su se izviđači u regionu snašli u borbi protiv pandemije koronavirusa. Naši takmičari su morali da se bave i poljoprivredom kako bi došli do zvanja 'botaničar'", navodi se u saopštenju.

U trećoj sedmici Balša Božović je pisao o opasnostima koje vrebaju na internetu i vezi interneta i rozog oleandera. Gost "Izviđačkog enjera“ bio je Dejan Dedović Dedduh, član grupe „Who See“.

"Da li je svijet lijep kada sanjamo pitali smo psihologa Boška Ilića u live 'Izviđačkom fenejru'. Naši takmičari su, kako bi stekli zvanje 'novinar', dobili zadatak da po uzoru na pjesnika Dragana Radulovića prave male reportaže sa sagovornicima po sopstvenom izboru, kao i da recituju njegove stihove“, navode iz SICG-a.

Aktivnosti se realizuju u sklopu projekta "Zelena avantura" koji je podržan od strane UNICEF-a.

Bonus video: