FZO će od 5. maja raditi od osam do 14 sati, osiguranici da nose zaštitne maske

"Radno vrijeme rada sa strankama primjenjivaće se u svim područnim jedinicama/filijalama Fonda, a rad sa strankama je produžen u cilju smanjenja gužvi i sprečavanja širenja novog koronavirusa"
1691 pregleda 0 komentar(a)
Fond za zdravstveno osiguranje, Foto: Boris Pejović
Fond za zdravstveno osiguranje, Foto: Boris Pejović

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore saopštio je danas da će od 5. maja 2020. godine, proširiti radno vrijeme rada sa strankama u periodu od osam do 14 sati svakog radnog dana.

"Radno vrijeme rada sa strankama primjenjivaće se u svim područnim jedinicama/filijalama Fonda, a rad sa strankama je produžen u cilju smanjenja gužvi i sprečavanja širenja novog koronavirusa. Osiguranici mogu podnositi sve zahtjeve za ostvarivanje prava iz zdravstvenog osiguranja, osim prava na privremenu spriječenost za rad, koje je naredbom Ministarstva zdravlja, objavljenom u "Službenom listu CG" br. 39/20 od 28.04.2020. godine, produženo do 15.05.2020. godine", istakli su iz FZO.

Oni su dodali da će osiguranici koji se nalaze na privremenoj spriječenosti za rad koju ocjenjuju Prvostepene ljekarske komisije Fonda, blagovremeno biti obaviješteni o datumu dolaska u Fond radi podnošenja medicinske dokumentacije zbog produženja privremene spriječenosti za rad od strane ljekarske komisije.

"Osiguranici prilikom ulaska u prostorije područnih jedinica/filijala Fonda u obavezi su da nose zaštitne maske", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: